Catalunya Diari

L’Associació Catalana de Municipis exposa fórmules d'eficiència energètica a Tàrrega

L’Associació Catalana de Municipis exposa fórmules d'eficiència energètica a Tàrrega| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) ha impartit aquest dimarts a la Casa Consistorial de Tàrrega una jornada tècnica al voltant de l’eficiència energètica als ens locals. L’eix de la convocatòria ha estat l’assessorament sobre diagnòstic energètic, utilització de materials i productes, i aplicació de noves tecnologies i sistemes de gestió a favor de l’estalvi i la sostenibilitat.

Una cinquantena de tècnics, administratius, regidors i alcaldes de les comarques de Lleida i Barcelona, així com empreses de consultoria energètica, han exposat i compartit experiències vinculades a aquest àmbit. L’acte inaugural de la jornada ha anat a càrrec de Miquel Buch, president de l’ACM, i Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega. 
 
En el marc de la jornada, Perelló ha reiterat que l’Ajuntament de Tàrrega elaborarà aquest any 2013 el Pla d’Acció d’Energia Sostenible, una diagnosi que determinarà com ampliar l’eficiència energètica en el transport urbà i els equipaments del municipi. Aquest informe comptarà amb l’ajut de la Diputació de Lleida i s’emmarca dins el Pacte d’Alcaldes/esses de la Unió Europea, iniciativa mediambiental de lluita contra l’escalfament global.
 
L’alcaldessa també ha recordat que Tàrrega forma part del Consorci Català pel Desenvolupament Local promogut des de l’ACM, el qual permet contractar subministrament d’electricitat mitjançant subhasta aconseguint tarifes més econòmiques. En aquest sentit, Perelló ha puntualitzat que a través d’aquesta licitació la capital de l’Urgell s’estalviarà enguany un 8% en el rebut de la llum. Aquesta mesura es complementarà amb el pla d’estalvi d’enllumenat públic que ja aplica Tàrrega durant el darrer any i mig, el qual es basa en l’apagada de prop de la meitat de les lluminàries de la via pública. L’estalvi de despesa comptabilitzat sota aquesta fórmula ascendeix a uns 60.000 euros anuals.Comentaris

envia el comentari