Catalunya Diari

L'Associació de ramaders denuncia danys de les guineus als vedells acabats de néixer

L'Associació de ramaders denuncia danys de les guineus als vedells acabats de néixer| Text i fotografia: ACN

 

L'Associació de Ramaders del Pallars ha denunciat els reiterats danys de les guineus als vedells acabat de néixer. Aquests animals salvatges esperen el moment del part de les vaques per atacar a les cries indefenses. 

En la majoria dels casos, les ferides que els provoquen, obliguen als ramaders a haver de sacrificar l'animal. El darrer cas s'ha produït aquest dijous a Roní, al Pallars Sobirà, on un ramader ha hagut d'avisar al veterinari per les ferides que les guineus han fet a un vedell. Finalment el vedell s'ha hagut de sacrificar.
 
Aquesta problemàtica s'arrossega des de fa dos anys, i tot i alertar, als Agents Rurals i el Parc Natural de l'Alt Pirineu, diuen els ramaders que no s'ha fet res.
 
Els ramaders es queixen de l'elevada població de guineus i de la proliferació d'aquests animals els darrers anys. Els pagesos denuncien que a més dels danys als animals indefensos també són portadores de malalties com la ronya.
 
David Roqué, ramader de Roní, ha explicat que aquest és el segon atac que ha patit a la seva explotació. Roqué diu que se sent impotent donat que aquests animals ataquen als vedells a qualsevol hora del dia.


Comentaris

envia el comentari