Catalunya Diari

L'Audiència de Lleida absol l'alcalde d'Almacelles d'un delicte de falsificació

L'Audiència de Lleida absol l'alcalde d'Almacelles d'un delicte de falsificació| EP - Fotografia: Ajuntament d'Almacelles

 

L'Audiència de Lleida ha absolt a l'alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz, d'un delicte de falsificació pel qual la Fiscalia sol·licitava quatre anys de presó i tres d'inhabilitació. 

La Fiscalia l'acusava d'haver encarregat a un guàrdia municipal que falsegés un document per sancionar una veïna amb 16.499 euros per una suposada infracció urbanística en una granja que va acabar convertida en un habitatge. 
 
La sentència absol també a l'agent i considera que en el judici no va quedar prou acreditat que els acusats, amb intenció de perjudicar a aquesta veïna, adoptaren resolucions injustes o abusives. 
 
En el judici, celebrat a principis d'octubre, la Fiscalia va exculpar Ibarz del delicte de prevaricació i va mantenir la petició de quatre anys de presó i tres d'inhabilitació pel delicte de falsificació. Durant el judici, Ibarz va admetre errors en l'expedient però va negar que haguessin estat intencionats.


Comentaris

envia el comentari