Catalunya Diari

L'Audiència de Lleida confirma la presó provisional sense fiança per al veí de Bellpuig acusat de matar el seu gendre

L'Audiència de Lleida confirma la presó provisional sense fiança per al veí de Bellpuig acusat de matar el seu gendre| Text i fotos: ACN

L'Audiència de Lleida ha confirmat la presó provisional sense fiança, ordenada pel jutjat de Cervera, pel veí de Bellpuig de 84 anys acusat de matar el seu gendre, de 60, després de dispara-li quatre vegades amb una pistola el 30 de març de 2016.

L'home va reconèixer en la seva declaració judicial haver matat el seu gendre perquè feia mesos que se sentia "perseguit" i el considerava "el causant de tots els seus problemes". La seva defensa, representada per la lletrada Andrea Lombana, va recórrer la decisió de presó provisional al·legant, entre d'altres motius, que no existia risc de fuga atesa la seva edat i el seu arrelament familiar. Lombana demanava que se'l traslladés a un centre psiquiàtric basant-se en un informe preliminar fet per un psiquiatra i aportat a l'Audiència en què s'apuntava que l'acusat pateix algun tipus de trastorn psiquiàtric relacionat amb deliris persecutoris. L'Audiència però, considera que encara està pendent de determinar si l'investigat pateix alguna patologia psiquiàtrica. A més, considera proporcionada la mesura provisional perquè hi ha prou indicis que apunten l'acusat com l'autor del crim i pel risc que pugui repetir fets similars.

Segons la defensa, no només el psiquiatra que el va examinar a petició seva va concloure que l'acusat patia una patologia mental, sinó també l'informe preliminar dels metges que han tractat el seu client al centre penitenciari. Lombana ha explicat que els forenses del jutjat estan actualment examinant-lo i que quan existeixi un informe mèdic definitiu dels forenses, Lombana el presentarà al jutjat de Cervera i tornarà a demanar que es traslladi el seu client a un centre psiquiàtric per ser tractat.

Segons Lombana, durant la declaració en seu judicial, a Cervera, l'investigat considerava el seu gendre el responsable que la seva empresa, Pretensats Gabernet, anés malament, ja que portava més d'un any i mig sense activitat. L'acusat creia que la víctima el ''boicotejava, l'assetjava constantment a casa i a l'empresa''. L'acusat va narrar també com va matar el gendre. Ho va fer després de disparar-li quatre trets amb una pistola antiga del calibre 22 que feia uns mesos que sempre portava a sobre per aquesta mania persecutòria que diu que tenia. Un d'ells va ser al clatell.

Lombana va assegurar que el seu client també va declarar que ''no tenia ànim d'acabar amb la vida del seu gendre'', que se'n penedeix, és conscient que ha fet molt mal a la seva família i que tampoc sap ben bé perquè ho va acabar fent. La fiscalia el considera responsable dels delictes d'homicidi dolós i tinença il·lícita d'armes perquè no consta llicència pel revòlver.


Comentaris

envia el comentari