Catalunya Diari

L'Audiència Nacional investiga l'Ajuntament de la Seu d'Urgell pel seu suport a la resolució independentista

L'Audiència Nacional investiga l'Ajuntament de la Seu d'Urgell pel seu suport a la resolució independentista| ACN - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 

El Jutjat Central número 4 de l'Audiència Nacional investiga l'Ajuntament de la Seu d'Urgell per aprovar una moció de suport a la resolució independentista del Parlament del passat 9 de novembre, segons fonts judicials. El ple del consistori va aprovar la moció dos dies després amb els vots a favor de CiU, ERC i la CUP i amb els vots en contra del PSC. 

La investigació per part de l'Audiència Nacional ha agafat per sorpresa el govern municipal, que ha assegurat que se n'ha assabentat per la premsa i que no han rebut cap notificació oficial. El Tribunal Constitucional va suspendre al cap dels dos dies la resolució de la cambra catalana.
 
L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha assegurat "estar tranquil ja que la moció aprovada es de caire estrictament polític i no suposa ni cap mandat ni cap cost per l'ajuntament de la Seu". I ha afegit que "el mateix text ha estat aprovat per desenes de municipis del nostres país, per iniciativa de l'Associació de Municipis per la Independència i per l'Associació Catalana de Municipis". L'alcalde ha insistit que "no hem rebut cap notificació de cap jutjat". El cap del consistori ha explicat que l'única petició que han rebut va ser el 13 de novembre, dos dies després del ple, en què la subdelegació del govern els va requerir l'acta del ple de l'11 de novembre en que es va aprovar la moció.
 
Els grups municipals que van aprovar la moció han comparegut aquest dimecres al migdia per explicar-se arran de les informacions aparegudes als mitjans de comunicació. Per l'alcalde, l'aprovació de la moció "s'emmarca en la facultat de pronunciar-se sense efectes jurídics sobre assumptes d'interès general i que troba empara en la legislació vigent".


Comentaris

envia el comentari