Catalunya Diari

L’Autotardor de Mollerussa obre aquest cap de setmana al 100%

L’Autotardor de Mollerussa obre aquest cap de setmana al 100%| Redacció - Fotografia: Fira de Mollerussa

 

El Recinte Firal de Mollerussa obrirà del 23 al 25 d’octubre les portes del 21è Autotardor, el segon certamen anual d’ocasió que Fira de Mollerussa dedica als sectors de l'automòbil, la maquinària agrícola i industrial, furgonetes i caravanes. 

La convocatòria s'inaugura “consolidada, després de 21 anys i sota la marca de Fira de Mollerussa”. Malgrat la celebració d'altres convocatòries firals del mateix sector a poblacions pròximes en el darrer mes, el president de l'ens firal i alcalde de la ciutat, Marc Solsona, ha ressaltat que “les expectatives de negoci són importants”, que el certamen del Pla d’Urgell és molts cops “on s’acaben rematant les operacions” i ha afegit que el parc expositiu és mot ampli, amb més de 300 cotxes de segona mà i amb al·licients atractius i competitius com el sorteig de 3.000 euros entre els compradors d’un automòbil en el marc de la fira.
 
D’altra banda, l’alcalde, que ha estat acompanyat pel director, Poldo Segarra, ha fet especial èmfasi a les previsions de l’ens firal respecte al tancament anual de vendes de cotxes, tant nous com d’ocasió, en el còmput de les tres fires (Fira de Sant Josep, Autotrac i Autotardor) que es celebren al llarg de l’any, un volum de negoci que s’espera superi els 7 milions d’euros.
 
A falta de celebrar l’Autotardor, les xifres assolides per aquest sector entre els certàmens de la Fira de Sant Josep i l’Autotrac són ja de 6,1 milions d’euros, per la qual cosa “si es continua amb la mateixa dinàmica de l’any passat”, en relació a les vendes d’aquest cap de setmana, es podria sobrepassar els set milions per segon any consecutiu.
 
Durant la seva intervenció, Solsona ha destacat també l’aposta des de Fira de Mollerussa per la maquinària agrícola i industrial, tant pel que fa a nova com a usada, tres cops a l’any i ha celebrat que a l’edició d’enguany la presència d’aquest sector s’hagi incrementat encara que només sigui havent passat de sis a set expositors.
 

28 expositors participants
Pel que fa a la participació, el director ha detallat que l’Autotardor, amb una superfície total ocupada d’uns 20.000 metres quadrats entre els Pavellons Firals i el Recinte Exterior, obrirà amb 28 expositors, dels quals 17 són de cotxes, 7 de maquinària agrícola i industrial, 1 de furgonetes, 1 de caravanes i 2 de serveis. En aquest sentit, Segarra ha fet referència a la representació del sector de caravanes, el qual feia uns anys que no hi era, i a una firma de complements per a l’automòbil, que posen de manifest la voluntat d’ampliar els productes exposats.
 
Autotardor estarà obert aquest cap de setmana en un horari de divendres a diumenge de les 10.00 a les 20.00 hores, de forma ininterrompuda i sent l’entrada gratuïta. L’acte inaugural tindrà lloc el divendres, dia 23 d'octubre, a les 18.00 hores, i anirà a càrrec del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.
 
El certamen manté l’espai Low Cost amb vehicles amb un preu de fins a 3.000 euros i que estarà ubicat en la part anterior i lateral als Pavellons Firals, els quals estan ocupats al 100%. Així mateix, el director ha dit que la gamma dels vehicles exposats es preveu molt àmplia i amb preus que podrien oscil·lar entre els 1.500 i els 75.000 euros, segons les xifres de l’any passat. 
 
Per últim, Segarra ha explicat que l’ens firal estudia la possibilitat de tornar a disposar d’una unitat mòbil de l’ITV, servei que tradicionalment estava present a les fires d’Autotrac, Expoclàssic i Autotardor al llarg de l’any i que feien anar de l’ordre dels 450 vehicles, si bé aquest 2015 no ha estat possible la seva instal·lació degut a una nova normativa de seguretat que obliga a disposar d’un fossat per a la realització d’algunes inspeccions. Respecte a aquest tema, el director ha dit que Fira de Mollerussa “està mirant la ubicació i la inversió” que suposaria per tal de complir aquestes mesures. 


Comentaris

envia el comentari