Catalunya Diari

L’equip de govern d’Alcarràs estalvia 50.000 euros a l’any en l’enllumenat

L’equip de govern d’Alcarràs estalvia 50.000 euros a l’any en l’enllumenat| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarràs

 Aquest pla d'estalvi energètic, segon explica el primer tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda, Jaume Bernis, s’ha dividit en tres tipus d’actuacions: 1.En primer lloc s’han instal·lat reductors de flux energètic, a través dels quals s’ha aconseguit reduir el consum elèctric entre un 20 a un 25 per cent.
2.La segona de les actuacions ha consistit en revisar tots els punts de llum de la vila i dels polígons per prescindir d’aquells que eren innecessaris i que no prestaven cap servei al ciutadà. 
3.La tercera de les mesures, que s’acaba d’aplicar en els darrers dies, consisteix en avançar pel matí una hora l’apagada de l’enllumenat, de les 7.00 hores a les 6.00 hores, donat que ja s’hi veu i adaptant així el seu funcionament a la llum solar. 
 
El regidor d’Hisenda ha explicat que amb la primera de les mesures –els reductors de flux- s’aconsegueix estalviar 26.000 euros; amb la segona, 6.500; i, finalment, amb la tercera, 14.600 euros. "Les tres actuacions ens permetran rebaixar substancialment la factura elèctrica en un total de 50.000 euros, una quantitat important, que segueix la línia d’estalvi i d’austeritat marcada per part de l’actual equip de govern per millorar la situació econòmica del consistori", ha insistit. A més a més, l’aplicació d’aquestes mesures no suposa en cap cas un retrocés en la qualitat del servei, ja que es tracta d’actuacions per optimitzar l’enllumenat actual.


Comentaris

envia el comentari