Catalunya Diari

L’equip de govern d’Alcarràs sol·licita la rebaixa dels valors cadastrals de granges i magatzems agrícoles

L’equip de govern d’Alcarràs sol·licita la rebaixa dels valors cadastrals de granges i magatzems agrícoles| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarràs

 Es tracta així de demanar a aquest organisme que a la reducció dels valors cadastrals urbans per a la vila d’Alcarràs –que l’any passat ja es va fer efectiva en un 20% a la baixa, també a petició de l’equip de govern- inclogui l’any 2015 les edificacions situades en sòl rústic. L’alcalde de la localitat, Miquel Serra, va explicar que el govern municipal ha volgut fer efectiva aquesta sol·licitud, ja que aquest tipus d’edificacions rústiques no es trobaven afectades per la reducció dels valors cadastrals aprovada l’any passat. En aquest sentit, i de fer-se efectiva la mesura, moltes explotacions agràries i ramaderes (granges i magatzems agrícoles) també se’n veurien beneficiades. "Es tracta de demanar una mesura que creiem justa per al principal sector que mou la nostra econòmica, atès que les darreres ponències es van aprovar l’any 2007, en uns temps previs a la crisi econòmica que avui han quedat totalment desfasats", ha explicat Serra.
 
Cal recordar que en els darrers dos anys l’actual equip de govern ha anat reduint els tipus impositius de l’IBI Urbà i Rústic per tal de frenar i fins i tot rebaixar l’import que acaben pagant les famílies. Així doncs, pel que fa a l’Urbà, l’any 2012 va rebaixar-lo de 0,72 a 0,65; l’any 2013 a 0,58; i l’any 2014 a 0,59. També, pel que fa al rústic, aquest s’ha anat rebaixant consecutivament fins a arribar al 0,69 aquest 2014, quan el 2012 se situava al 0,74. Aquestes rebaixes han fet que la factura final es vegi reduïda entre un 2 i un 4%, depenent de la tipologia de finca. 


Comentaris

envia el comentari