Catalunya Diari

Les Borges acollirà per primer cop un curs de la Universitat d’Estiu

Les Borges acollirà per primer cop un curs de la Universitat d’Estiu| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

 El curs, que se celebrarà a l’Espai Macià de les Borges, tindrà una part de contingut teòric, amb ponències sobre Macià, la Guerra Civil, el franquisme i l’independentisme recent, i un itinerari guiat per diferents racons històrics de les Borges, com el nucli antic, l’església, la capelleta i els refugis de Cal Gineret.
 
El regidor de Cultura de l’Ajuntament de les Borges, Francesc Macià, ha animat “a tots els interessats en conèixer la nostra història més recent a assistir al curs”, i ha remarcat “la idoneïtat d’aquesta proposta que explicarà com s’ha arribat fins a l’independentisme de masses just quan estem vivint un moment clau del nostre futur com a país”. Macià també ha volgut agrair la tasca de la UdL organitzant aquests cursos d’estiu de manera descentralitzada, “el que ha permès que a les Borges puguem gaudir per primer cop d’un espai de treball i d’anàlisi sense haver de desplaçar-nos”.
 
El curs, coordinat pels professors del departament d’Història de la UdL Antonieta Jarne i Marc Macià, vol oferir una panoràmica general de les transformacions polítiques a Catalunya dels darrers cent anys, que l’han portat de l’hegemonia del republicanisme catalanista d’esquerres a la de l’independentisme com a fenomen de masses des d’una visió historiogràfica. Un equip de 17 ponents entre professors universitaris, historiadors i experts oferiran una visió centrada en aspectes històrics, polítics i intel·lectuals per tal de comprendre el fenomen i ficar-lo en context. El públic al qual s’adreça el curs són estudiants de nivell universitari interessats en la temàtica, però també al públic general que es vulgui informar sobre l’estat de la qüestió dels temes a tractar.
 
Les inscripcions al curs, limitades a 45 alumnes, ja es troben obertes al web http://www.udl.es/serveis/estiu.html. El preu del curs és de 25 euros, i la data límit d’inscripció serà el proper 10 de juliol.


Comentaris

envia el comentari