Catalunya Diari

Les Borges amplia i millora el cementiri municipal

Les Borges amplia i millora el cementiri municipal| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

 


L’Ajuntament de les Borges ha iniciat la primera fase de les obres de remodelació i ampliació del cementiri municipal, que suposen la construcció de 80 nous nínxols, així com la millora de l’entorn i dels seus jardins. L’obra s’ha adjudicat per un import de 54.000 euros i es preveu que estigui enllestida a finals del més de juliol.L’ampliació s’ha dut a terme després de constatar que s’estava apunt d’esgotar l’espai disponible. El regidor d’Urbanisme, Francesc Mir, ha explica que "des del Govern hem decidit ampliar-lo ja que està a punt d’arribar al límit de la seva capacitat. A més, les millores serviran per dignificar aquest espai on es ret homenatge als nostres avantpassats. Suposarà una millora significativa amb la que, també, volem embellir un espai tant sagrat com aquest".
 
"L’obra s’ha adjudicat a una empresa de les Borges. Donar feina a empreses de la ciutat és una de les nostres prioritats", ha afegit, Mir. En aquest sentit, destaca la reducció del 7% en el preu de l’adjudicació passant dels 58.000 euros del projecte inicial als 54.000 de l’adjudicació final.
 
La intervenció es fa a la zona central del cementiri i es concreta en quatre nivells de 20 nínxols prefabricats de formigó cadascun, amb unes mides de 270 centímetres de fons, 75 d’alçada i 96 d’amplada. La segona fase, amb la qual es preveu ampliar el cementiri fins a un total de 152 nínxols nous, s’ha deixat per més endavant.


Comentaris

envia el comentari