Catalunya Diari

Les Borges Blanques ja té a punt la festa del Pas de l'Equador d'aquest diumenge

Les Borges Blanques ja té a punt la festa del Pas de l'Equador d'aquest diumenge| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

 

La capital de les Garrigues celebrarà aquest diumenge, dia 15 de maig, la festa del Pas de l'Equador de la Festa Major, una jornada farcida d'actes que té com a objectiu "fer més curta l'espera de la Festa Major, que aquest any tindrà lloc els dies 3, 4, 5 i 6 de setembre", ha explicat la regidora de Cultura i Festes, Ariadna Salla.

Aquesta serà la cinquena edició de la festa del Pas de l'Equador, que tindrà un programa d'actes amb grans novetats i que s'allargarà durant tot el dia, fins ben entrada la matinada i amb activitats pensades per a totes les edats.
 
La festa, organitzada per la Comissió de Festes i Capdetita Productions, amb la col·laboració de l'Ajuntament de les Borges Blanques i Gomesound, arrencarà al migdia amb el repic de campanes a càrrec de l'Escola de Campaners de les Borges Blanques i inclourà una Trobada de Pubillatge. A les 17.00 hores, hi haurà un berenar popular amb animació per als més petits, a la Placeta del Terrall, i a les 18.30 hores començarà una cercavila pels carrers de la ciutat amb gegants i grallers de les colles Gegants Vivall, Estimem els Gegants, i Capgrossos, tots de les Borges, i el Grup de Grallers la Revolta d'Arbeca; batucada del grup Pim Pam Dale Maraca d'Arbeca; i l'actuació dels diables del Grup Recerca de les Borges.
 
Posteriorment, a les 20.00 hores hi haurà una sessió vinil de soul a càrrec d'Etzsche, a la Placeta del Terrall; i finalitzarà a partir de les 23.30 hores amb una nit musical que acollirà els concerts de Sekera No, Rock&Llamp, Cotés, i Libèrum, a la Plaça de la Independència i amb servei de barra.
 
La proposta compta amb tot el suport del Consistori, ja que segons ha remarcat Salla "la festa del Pas de l'Equador és una bona ocasió per passar-ho bé quan la Festa Major encara queda lluny, i d'aquesta manera els veïns i veïnes de les Borges podran gaudir del que representa un tastet d'aquests dies de festa grossa". La regidora també ha explicat que el Pas de l'Equador "els darrers anys ha passat de ser un concert nocturn a una jornada plena d'actes pensats perquè hi pugui participar tothom".


Comentaris

envia el comentari