Catalunya Diari

Les Borges espera més de 300 participants al Dia de la bicicleta

Les Borges espera més de 300 participants al Dia de la bicicleta| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

 La sortida del diumenge consta d'uns tres quilòmetres i mig al final dels quals els participants podran recuperar forces amb un esmorzar popular amb coca i xocolata. D'altra banda el municipi també acollirà durant el cap de setmana les Jornades Europees del Patrimoni i la celebració d'un dinar popular en benefici dels malalts d'Alzheimer, que tindrà lloc diumenge.
 
El Dia de la bicicleta, que s'emmarca dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que té lloc a tot Catalunya, arrencarà a les 09.30 hores des de la Placeta del Terrall, on es trobaran grans i petits per emprendre la ruta habitual fins a Sant Salvador. En arribar, s'entregaran els tradicionals trofeus al participant més jove i al de més edat. El regidor d'Esports, Francesc Mir, fa una crida a la participació en la jornada "que amb el temps s'ha convertit en un dels actes més populars de les Borges, una cita oberta a grans i petits que passen una estona agradable recorrent l'entorn del poble".
 
Pel que fa a la resta d'actes del cap de setmana destaquen les Jornades Europees del Patrimoni, que se celebren aquest cap de setmana en 220 municipis de tot Catalunya. El dissabte al matí tindrà lloc una visita guiada pels equipaments culturals de les Borges mentre que l'endemà diumenge s'ha programat una ruta pel centre històric de la població. Les dos visites tindran lloc a partir de les onze del matí i aniran a càrrec d'historiadors locals. D'altra banda la Plaça Europa acollirà diumenge al migdia un dinar solidari per l'Alzheimer organitzat per quart any consecutiu per la Residència Assistida i Centre de Dia les Garrigues, gestionada per Sanitas, en col·laboració amb la regidoria de Benestar i Salut de l'Ajuntament. L'acte, on s'hi esperen unes 400 persones, comptarà amb l'actuació de la banda de Cornetes i Tambors i amb una sessió de ball. Els beneficis aniran destinats a l'Associació de Famílies de Malalts d'Alzheimer de Lleida.


Comentaris

envia el comentari