Catalunya Diari

Les Borges estalvia més de 100.000 euros en llum al 2014

Les Borges estalvia més de 100.000 euros en llum al 2014| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

 

L'Ajuntament de les Borgues Blanques ha aconseguir estalviar més de 100.000 euros en llum, gràcies a la implantació d’un Sistema d’Informació Energètica consistent en una aplicació informàtica que permet controlar l’evolució dels consums, despeses i la validesa de les factures emeses per la companyia subministradora.

Així ho ha explicat l'alcalde de la localitat, Enric Mir, qui ha presentat aquest dimecres els primers resultats de l'aplicació del nou Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES). Un Pla que ha comportat un conjunt de 55 actuacions inicials, que han generat un estalvi anual de 71.000 euros. A més, també ha permès l’adequació de la potència contractada dels diferents subministraments elèctrics a les necessitats reals, que ha comportat una reducció de la despesa en 31.000 euros al llarg de l’any.
 
Mir ha declarat que "avui les Borges és una ciutat més eficient energèticament i més respectuosa mediambientalment, que pot dedicar més recursos a millorar la qualitat de vida de les persones".
 
En concret, les actuacions dutes a terme han afectat al Centre Cívic, el Centre d’Empreses Innovadores i altres equipaments, on s’han substituït els tubs fluorescents per tubs led, i les pantalles i làmpades també per leds. Pel que fa a l’enllumenat públic, s’ha instal·lat un rellotge astronòmic al quadre elèctric i s’ha fet la reconnexió de línies de sectors poc eficients, com els dels carrer Josep Trueta, Sindicat, passeig del Terrall, Marinada i Borges del Camp, cap a altres sectors. A més, l’enllumenat de Nadal també s’ha substituït per làmpades de tipus LED de tecnologia sostenible, minimitzant la despesa de consum elèctric.
 
Les Borges Blanques és una de les ciutats adherides al Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses des del 26 de setembre de l’any 2013, una iniciativa de la Comissió Europea a través de la qual l’Ajuntament va adoptar el compromís de reduir les emissions de CO² en el seu territori en més del 20% per l’any 2020, a través de la creació de plans d’acció en favor de les energies renovables. L’adhesió a aquest pacte ha comportat l’elaboració del PAES així com un informe bianual per l’avaluació, control i verificació dels objectius.


Comentaris

envia el comentari