Catalunya Diari

Les Borges estudia deixar de treballar amb els bancs que desnonen

Les Borges estudia deixar de treballar amb els bancs que desnonen| Redacció - Fotografia: L. Biela

 En aquest context de crisi econòmica i financera, el Consistori pretén dur a terme aquesta iniciativa sol·licitant als jutjats que cada mes facin arribar als Serveis Socials Municipals la relació de processos judicials que podrien finalitzar amb desnonament per tal d'assessorar les famílies afectades per les execucions hipotecàries. L'Ajuntament també oferiria suport a les persones que estan en situació de risc, obrint un procés de mediació entre elles i el banc. 
 
Tot i que l’alcalde reconeix que el consistori no té competències en aquesta qüestió, degut a que la normativa és d’àmbit estatal, Mir creu que "davant el dramatisme dels fets i la problemàtica social i ciutadana l’Ajuntament ha de fer tot el possible per ajudar a les famílies que es queden sense casa". Mir lamenta la paradoxa de l'actual situació, "amb milers de pisos buits a l’espera de gent, i gent al carrer sense possibilitat d’accedir-hi" i aclareix que "als municipis els veïns vénen a buscar suport a l’Ajuntament. Una vegada més, són les entitats municipals les que, sense gairebé recursos ni competències, han de donar un cop de mà als ciutadans".
 
Durant la trobada, entre d’altres temes també s’ha parlat de les inversions del Govern a nivell local. La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, ha confirmat que el Govern seguirà invertint als municipis a través del PUOSC, però ha reconegut que es farà de manera "més lenta". De cara a noves obres, Ortega ha subratllat que només se subvencionaran aquelles que siguin "bàsiques, necessàries i d’alt valor afegit". La número dos del Govern també ha confirmat que la futura Llei de Governs Locals ajustarà el nombre de càrrecs a les "necessitats reals".


Comentaris

envia el comentari