Catalunya Diari

Les Borges obre l’oficina de la campanya de la fruita

Les Borges obre l’oficina de la campanya de la fruita| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

 Posteriorment, els empresaris que necessitin contractar treballadors escolliran els més adients per la feina d’entre tots els que s’han apuntat a la campanya agrària. Aquest servei, que promou el Servei d’Ocupació de Catalunya, va registrar l’any passat un total de 97 inscripcions al llarg dels tres mesos de funcionament, dels quals únicament un 50% van trobar feina. Enguany però, s’ha detectat un gran increment de les inscripcions de persones autòctones en detriment dels immigrants, degut a la crisi econòmica i a la manca d’ofertes de feina.
 
L’alcalde de la localitat, Enric Mir, destaca la importància que té el fet que l’Ajuntament ofereixi, un any més, "aquest servei que posa en contacte als pagesos i als treballadors, i per tant facilita la tasca de contractació de personal laboral en moments tant difícils". Mir creu que "cal aprofitar les oportunitats de treball que genera el territori, i la recollida de fruita n’és una de molt important, com ja ho ha estat al llarg dels anys per a milers de joves i no tant joves lleidatans". No obstant, alguns pagesos i empreses frigorífiques de la zona ja tenen cobertes les seves plantilles amb treballadors contractats en origen o amb altres temporers que ja han treballat altres anys.
 
D’altra banda l’obertura de l’oficina de contractació també beneficia a la col·laboradora social que hi treballa, ja que és una persona en situació d’atur que durant tres mesos fa feina i complementa la prestació amb un abonament per la seva tasca.
 
La campanya agrària de treballadors temporers està coordinada pel Servei d’Ocupació de Catalunya amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i de l’Ajuntament de les Borges.


Comentaris

envia el comentari