Catalunya Diari

Les Borges reobre al trànsit l'antiga N-240

Les Borges reobre al trànsit l'antiga N-240| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

 Malgrat que encara queden pendents algunes actuacions, com la instal·lació de l’enllumenat, el Consistori ha optat per reobrir el carrer per tal de facilitar la mobilitat dels ciutadans a la zona comercial de la localitat degut a la proximitat de les festes nadalenques. L'actuació s'emmarca dins les obres de millora dels trams urbans de la xarxa de carreteres de l'Estat des que es va fer efectiu el traspàs de la N-240 a l'Ajuntament de les Borges per part del Ministeri de Foment. Aquesta segona fase d’actuacions, que ha consistit en la renovació completa dels serveis, així com la calçada i les voreres, ha comptat amb un pressupost de 381.554 euros més IVA subvencionat en la seva totalitat pel Ministeri de Foment.
 
Les obres, que s’han dut a terme durant els darrers sis mesos, han permès reformar el tram comprès entre el Terrall i el carrer 11 de Setembre, dotant-lo d'una fisonomia més urbana i prioritzant l’ús per als vianants. Amb aquesta finalitat s'han projectat voreres més amples i s’ha col·locat nou mobiliari urbà a més de plantar-hi arbres. El regidor d'Urbanisme, Francesc Mir, s'ha mostrat satisfet per la realització d'aquestes obres, "una de les artèries principals del municipi que registra un gran volum de trànsit". Mir també ha volgut agrair a veïns i comerciants "la paciència que han tingut” durant l'execució de les obres, ja que “s'ha hagut de tancar de manera intermitent l'accés a l’antiga carretera i desviar els vehicles pel Terrall”, i ha volgut destacar que “des de l'Ajuntament sempre hem volgut anar de la mà amb els comerciants i veïns, motiu pel qual ens hem reunit i se'ls ha informat de manera periòdica de quines decisions calia prendre”.
 
D’altra banda aquesta actuació ha permès habilitar un nou pas de vianants elevat que connecta el carrer la Bassa amb el passeig del Terrall, un nou accés “molt més segur per als vianants”, afirma Mir, que l’Ajuntament obrirà aquest vespre. Amb aquesta mesura el trànsit de vehicles pel centre de les Borges quedarà completament restablert, de manera que es podrà circular des del Raval de Lleida fins al Raval del Carme passant per la zona del Terrall sense interrupcions ni desviaments del trànsit. Pel que fa a les obres a l’enllaç del carrer la Bassa amb el Terrall han consistit en canviar el col·lector del sanejament, molt malmès, col·locar un nou empedrat amb llambordes i fer les voreres més amples. L’obertura d’aquest tram de carrer comportarà, a partir de demà, el retorn al carrer la Bassa de les parades del mercat dels dimarts que degut a les obres es van haver de desplaçar al Terrall.
 
Pel que fa a les actuacions de senyalització horitzontal (pintat de les línies de carrils, els passos de vianants i les places d’aparcament) l’Ajuntament preveu que l’empresa les realitzi el proper dilluns dia 16 de desembre.


Comentaris

envia el comentari