Catalunya Diari

Les Borges reobre el trànsit i anul·la els parquímetres de la Plaça porxada

Les Borges reobre el trànsit i anul·la els parquímetres de la Plaça porxada| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

 

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha finalitzat aquest dijous les obres de millora que s'han realitzat a la zona de trànsit de la Plaça porxada a causa del mal estat que presentava el paviment. Dimecres es va tornar a autoritzar el pas dels vehicles i dels vianants. D'altra banda, aprofitant la reforma s'han anul·lat els darrers parquímetres que encara hi havia a la Plaça.

La Plaça porxada és un dels punts més emblemàtics i turístics de la capital de les Garrigues i és molt transitada, tant per vehicles com per persones. A causa del seu pas continu el paviment es va anar deteriorant fins a dificultar el trànsit per aquesta via. Per aquest motiu, s'ha dut a terme una actuació de substitució de la peça d'acabat del paviment continu. Aquesta actuació s'espera que sigui la definitiva i que solucioni el problema d'inestabilitat del ferm.
 
Amb els treballs de poliment d'aquesta setmana, el paviment s'ha deixat amb una tonalitat similar a l'anterior, tal com van decidir els veïns que van participar en la reunió de presentació del projecte de remodelació.  
 
D'altra banda, s'han anul·lat tots els parquímetres de la Plaça porxada, que es preveu que es retirin pròximament. En les properes setmanes el consistori té previst ubicar-hi una nova regulació per aparcar-hi durant un màxim de 45 minuts, en horari comercial els dies laborables, mitjançant una Àrea d'Estacionament gratuït de temps limitat, que serà controlada amb uns rellotges indicatius que repartiran gratuïtament a la població.
 
Aquesta nova Àrea d'Estacionament gratuït de temps limitat, que serà senyalitzada amb vermell, també s'estendrà a altres zones del municipi que necessiten disposar de places d'aparcament en rotació, donada la seva proximitat amb destacats nuclis comercials. D'aquesta manera, Borges haurà anul·lat i retirat tots els parquímetres de la població.


Comentaris

envia el comentari