Catalunya Diari

Les Borges tanca el 2013 amb un romanent de 670.000 euros

Les Borges tanca el 2013 amb un romanent de 670.000 euros| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

 Unes dades que, segons l’alcalde Enric Mir, "són fruit de la racionalització dels recursos públics i la contenció en la despesa per part d’aquest equip de govern, el que ens ha portat a recuperar capacitat d’inversió, necessària per arranjar clavegueram i carrers sense haver d’aplicar contribucions especials als veïns". Pel que fa al deute bancari, l’Ajuntament ha tancat el 2013 amb 3.118.280 euros de deute, xifra pràcticament igual a la de l’exercici anterior, tot i haver hagut de finançar equipaments nous com el Centre de Tennis Taula. Aquests resultats, juntament amb la resta de comptes de l’exercici 2013, es donaran a conèixer aquest dijous durant el Ple municipal que tindrà lloc a les 21.30 hores.
 
El resultat pressupostari forma part de l’estat de liquidació del pressupost del 2013 i és la diferència entre la totalitat dels drets pressupostaris (ingressos) i les obligacions (despeses) en el mateix període. L’alcalde ha subratllat que aquesta quantitat, 475.624 euros, s’ha aconseguit "consolidant els ingressos corrents i reduint la despesa ordinària tot i millorar la qualitat dels serveis a la població, com la neteja viària i els serveis de vigilància de la Policia Local". Amb aquest ajust, segons ha explicat Mir, "hem pogut recuperar aquest marge d’inversió, quatre vegades superior al de l’exercici anterior, el què ens ha permès no haver d’augmentar la pressió fiscal sobre els ciutadans de les Borges per aquest any 2014".
 
D’altra banda, l'alcalde de les Borges ha destacat que el consistori ha tancat l’exercici amb un romanent de tresoreria positiu, de 671.904 euros, una quantitat molt superior a la de l’any passat, 19.792 euros. Aquests diners, ha explicat Mir, "serviran per amortitzar préstecs pont que han servit per finançar les obres". Pel que fa al romanent de crèdit, la quantitat de diners que queda disponible dels pressupostos, és de 1.448.250 euros a 31 de desembre de 2013, el que ha permès finalitzar inversions que s’estaven executant, com l’enllumenat de l’antiga N-240 i les obres del Centre de Tecnificació del Tennis Taula.
 
Finalment l’alcalde ha donat a conèixer els drets pendents de cobrament, una quantitat que ascendeix als 3.577.887 euros, dins de la què s’inclouen les subvencions de les obres realitzades, i les obligacions pendents de pagament, 574.470 euros. Aquesta última quantitat és lleugerament inferior respecte l’exercici anterior (580.058 euros), el que indica que per tercer any consecutiu l’Ajuntament de les Borges ha aconseguit tancar l’exercici amb una reducció del deute pel que fa a pagaments. A més, i segons indiquen les xifres, existeix un superàvit de poc més de 3 milions d’euros (3.003.417) entre els ingressos i les despeses meritats en l’exercici.


Comentaris

envia el comentari