Catalunya Diari

Les Borges tanca els comptes del 2013 amb una reducció d’una quarta part de l’endeutament

Les Borges tanca els comptes del 2013 amb una reducció d’una quarta part de l’endeutament| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

 L’alcalde de la localitat, Enric Mir, ha volgut remarcar que aquestes xifres s’han aconseguit gràcies a les mesures aplicades, com la contenció en la despesa i el rigor en la gestió, el que ha permès continuar en aquesta línia d’estalvi i també poder congelar la pressió fiscal (impostos i taxes) sobre els ciutadans de les Borges per aquest any 2014.
 
En aquest sentit, l’alcalde ha volgut destacar el més que notable canvi de tendència del deute total de l’ajuntament, bancari i factures a proveïdors, per valor d’1.737.243 euros al llarg d’aquests tres anys, passant dels 7.166.802 euros a l’inici del mandat l’any 2011 als 5.429.559 euros actuals. “Estem molt satisfets ja que veiem com els importants esforços que hem fet entre tots a les Borges estan començant a donar els seus fruits i ens permeten de mica en mica redreçar la situació”, ha explicat Mir. L’alcalde ha matisat que “no ha estat fàcil, per les factures sense computar com a deute que ens varem trobar en arribar i per les dificultats de la resta d’administracions públiques per atendre els seus compromisos amb les Borges”. D’altra banda destaca la necessària contractació municipal d’un crèdit bancari per valor de 594.159 euros per a la realització del nou pavelló destinat al tennis taula, en nom i en substitució de la Generalitat. Tot i això, l’endeutament bancari encara disminueix gràcies a unes amortitzacions importants i a la reducció de les pòlisses a curt termini per valor de 250.000 en dos anys.
 
Un altre dels elements que ha posat de manifest la Comissió Especial de Comptes, reunida a principis d’aquest mes de juliol per rendir el Compte General de l’Ajuntament i emetre dictamen sobre la situació econòmica i financera actual, és l’escassa recuperació dels ingressos pel que fa a les llicènciesM a més de la disminució per tercer any consecutiu de les transferències de l’Estat pel que fa a la seva aportació procedent dels tributs generals en 167.155 euros, un 11,5% menys en relació al 2012.
 
Tot i això el nivell de despesa corrent s’ha pogut reduir en relació a l’any anterior, mantenint els serveis municipals i seguint millorant la prestació i la imatge d’aquests. En relació al 2010, l’estalvi efectuat és de 569.594 euros, el que significa l’11,3% de tota la despesa no financera. En aquesta línia de millora, la tresoreria atén amb normalitat els compromisos de pagament dins dels terminis legals establerts, tot i l’esforç d’inversió realitzat en aquest exercici per valor de 1.386.740 euros consistent principalment en la renovació la xarxa de clavegueram i dels vials, com també la modernització del tram més important de la carretera N-240 al seu pas pel casc urbà.


Comentaris

envia el comentari