Catalunya Diari

Les comarques de Ponent estan en alerta per pluges intenses

Les comarques de Ponent estan en alerta per pluges intenses| Redacció - Fotografia: L. Biela

 Segons el SMC, a partir d’aquest divendres al migdia pot haver-hi xàfecs que aniran acompanyats de tempesta a les zones de muntanya de la meitat nord i de l’extrem sud del país. A partir del vespre es preveu l’entrada d’un front per ponent que al llarg de la nit afectarà tot el territori català i que progressivament s’anirà desplaçant cap a l’est durant el dia de demà. L’avís per intensitat de pluja preveu que poden caure més de 20 l/m2 en 30 minuts, i que les pluges aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa o pedra.
 
Protecció Civil recorda que es pot seguir l’evolució meteorològica al compte de Twitter @meteocat i els consells d’autoprotecció al compte de twitter de Protecció Civil @emergenciescat. Protecció Civil de la Generalitat recomana que la ciutadania prengui les mesures d’autoprotecció necessàries en funció de la situació meteorològica i adapti les seves activitats de lleure i professionals.
 
També es demana precaució a la ciutadania en general a prop de lleres, rius i guals: en el moment de la tempesta cal allunyar-se d’aquest punts, no travessar-los mai i situar-se en algun punt elevat si és possible. Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Als àmbits urbans cal mantenir nets els embornals, les terrasses i patis i els accessos als baixos per evitar l’acumulació d’aigua, sobretot si habitualment es produeix aquesta afectació. 
 
Des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, Protecció Civil ha avisat els municipis afectats per la situació de risc i informarà les activitats com càmpings, colònies i travesses de l’evolució de la previsió. Des de Protecció Civil també es recorda que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa.


Comentaris

envia el comentari