Catalunya Diari

Les dos cooperatives agràries de Linyola es fusionen

Les dos cooperatives agràries de Linyola es fusionen| Redacció - Fotografia: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

 

Les cooperatives Linyola Agropecuària i Pinsos Urgell han acordat la fusió en una única entitat, la cooperativa Linyola Agropecuària i Secció de Crèdit, amb la finalitat de fer més eficient i competitiva l’activitat i millorar els serveis als socis. L’acord de fusió ha estat aprovat recentment per les assemblees generals de les dues empreses.

Ubicada a la plana agrícola del Pla d’Urgell, la nova entitat tindrà un volum de facturació de 20 milions d’euros. En total, assolirà una producció de 9.000 tones de farratges, més de 40.000 tones d’assecatge de panís, més de 4.000 tones de cereal (blat i ordi) i més de 80.000 tones de pinso comercialitzat.
 
La nova cooperativa té previst un Pla d’Inversió triennal 2015-2017 en el marc del qual destinarà un milió d’euros per a la millora i modernització de processos i control de qualitat dels productes.
 
La fusió de les Linyola Agropecuària i Pinsos Urgell permetrà també reforçar i millorar els vincles amb la resta de cooperatives participants de Pinsos Urgell (Agrària Ramadera Pallars de Sort i Agropecuària de Bellvís), amb l’objectiu d’incrementar els intercanvis comercials entre elles.
 
El president de la cooperativa Linyola Agropecuària, Jaume Pedrós, explica que “el nostre objectiu és fomentar la comercialització del producte de les cooperatives, al temps que millorem l’eficàcia i la qualitat d’aquest i preservem el patrimoni cooperatiu”.


Comentaris

envia el comentari