Catalunya Diari

Les dos cooperatives de Puigverd de Lleida es fusionen en Fruitera de Puigverd

Les dos cooperatives de Puigverd de Lleida es fusionen en Fruitera de Puigverd| Redacció - Fotografia: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

 

Les dues cooperatives de Puigverd de Lleida, Cooperativa Agrària Sant Jordi i Cooperativa Agrària Pi-Verd, s’han fusionat en la nova cooperativa Fruitera de Puigverd amb la finalitat de fer front als reptes del sector millorant la competitivitat.

La Fruitera de Puigverd aglutina una seixantena de socis que produeixen 4 milions de quilos de fruita anuals. D’aquests, un milió i mig es corresponen a producció de pera (principalment Conference, i també Alejandrina i Blanquilla) i un altre milió i mig a producció de poma (Golden i Gala). El 20% restant de la producció és fruita d’os (nectarina, paraguaià i préssec).
 
La nova cooperativa continuarà utilitzant les instal·lacions de les dues antigues cooperatives, ja que ambdues tenen càmeres frigorífiques i el volum de producció és prou elevat per utilitzar totes les infraestructures. Les oficines, en canvi, sí que s’unificaran en una mateixa seu. La comercialització es continuarà fent a través de la cooperativa de segon grau GrupActel.
 
El president de la cooperativa Fruitera de Puigverd, Lluís Bosch, explica que “la fusió de les dues cooperatives en una té l’objectiu de rendibilitzar els nostres costos i així poder augmentar la competitivitat, tenint en compte que falta relleu generacional i que érem dues cooperatives molt similars treballant el mateix producte en un mateix municipi”.
 
Encara que la fusió no s’ha materialitzat fins enguany, les dues cooperatives ja van treballar conjuntament la campanya passada.Comentaris

envia el comentari