Catalunya Diari

Les estacions d'esquí lleidatanes encaren la temporada amb optimisme

Les estacions d'esquí lleidatanes encaren la temporada amb optimisme| Laura Biela - Fotografia: Diputació de Lleida

La temporada d'esquí 2016-2017 s'inicia amb bones perspectives. I no solament per les bones previsions climatològiques que s'estan registrant en els últims dies -algunes de les estacions ja acumulen gruixos importants de neu-, sinó també per l'increment de dies de neu, que es calcula que seran un total de 143.

L'estació de Baqueira Beret donarà el tret de sortida a la temporada aquest dissabte, dia 26 de novembre, gràcies a la neu que ha caigut en els últims dies i a les baixes temperatures registrades a les comarques pirinenques, que ha permés a l'empresa activar el sistema de producció de neu amb els canons.

La resta d'equipaments esperen poder obrir les seves portes pel Pont de la Puríssima. En el cas de Boí Taüll, si no varien les previsions, confien en iniciar la campanya el proper 2 de desembre amb una jornada de portes obertes. Port Ainé i Espot també han confirmat la mateixa data per obrir portes. No obstant, la resta d'estacions no han volgut aventurar-se a dir una data, tot i que també esperen poder-ho fer a principis de desembre.

Guanyar esquiadors
Un dels objectius que s'han marcat en aquesta edició les estacions del Pirineu lleidatà és incrementar el número de forfets venuts. Al 2015, les estacions del Pirineu de Lleida, van tancar la campanya amb 1.270.000 forfets venuts, un 9% més que la campanya del 2014. No obstant, el sector vol enguany arribar a la xifra de 1.300.000 forfets venuts, una dada que suposaria el millor número dels últims 10 anys, equivalent a la temporada 2008-2009.

I per guanyar nous clients, els equipaments han invertit 8,70 milions d'euros per a la temporada 2016-2017, una xifra que representa el 80% de la inversió feta pel conjunt de complexos d'hivern de Catalunya.

Així mateix, les onze estacions d'esquí del Pirineu de Lleida oferiran un total de 492,90 quilòmetres esquiables, 245 pistes, transportaran 112.204 passatgers/hora, compten amb 79 remuntadors, més de 109 quilòmetres de superfície innivada amb 1.382 canons de neu, 94 quilòmetres de circuits de raquetes i unes 26.000 plantes d'allotjament, al marge de les segones residències.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat que la campanya blanca genera un total de 9.000 llocs de treball durant la temporada d'hivern; 1.500 llocs de feina directes, i 7.500, indirectas. A més, ha afegit que l'impacte econòmic que suposa la temporada d'esquí a la demarcació és de 380 milions d'euros.


Comentaris

envia el comentari