Catalunya Diari

Les Garrigues celebra la 21a Mostra Gastronòmica, on hi participaran onze restaurants

Les Garrigues celebra la 21a Mostra Gastronòmica, on hi participaran onze restaurants| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 

Onze restaurants de les Garrigues participen enguany, del 31 d'octubre al 13 de desembre, en la 21a Mostra Gastronòmica de la comarca, una iniciativa que dóna a conèixer la cuina característica de la zona com el sabor tan especial que l'oli d'oliva dóna als plats.

Els establiments participants oferiran els caps de setmana menús especials, amb productes d'alta qualitat elaborats a la comarca com l'oli, el pa o els fruits secs, juntament amb els diversos cellers de vi de la comarca.
 
La cuina garriguenca es caracteritza per oferir un gran assortiment de plats en que l'oli d'oliva extra que s'elabora a les cooperatives de la comarca és el principal protagonista.
 
La presentació de la 21a edició s'ha dut a terme a la Diputació de Lleida. Durant l'acte, el diputat Enric Mir ha afirmat que la mostra és un exemple de promoció gastronòmica però també turística de la comarca.
 
Segons ha assenyalat el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, en l'edició de l'any passat es van servir més de 1.200 menús, un 6% més que l'any anterior.
 
A la presentació hi ha participat Carme Mora, propietària del restaurant els Fogons de la Carme, a Cervià de les Garrigues. La cuinera ha destacat el paper fonamental de la Diputació de Lleida i del Consell Comarcal de les Garrigues en la promoció turística dels locals de restauració i dels pobles.
 
La consellera de promoció econòmica i turisme de les Garrigues, Anna Feliu, ha posat en valor els productes de proximitat zero assenyalant que és del tot necessari que el visitant aprofiti la visita als restaurants per conèixer també el paisatge de les Garrigues, així com els seus productes i el patrimoni arqueològic.


Comentaris

envia el comentari