Catalunya Diari

Les obres de millora de l'LV-4036 a Lles de Cerdanya es calcula que s'acabaran a l'estiu

Les obres de millora de l'LV-4036 a Lles de Cerdanya es calcula que s'acabaran a l'estiu| Text i fotos: ACN

 

Els treballs de condicionament, eixamplament i millora de la carretera LV-4036, de l'N-260 (Martinet) a Lles de Cerdanya (Cerdanya), segueixen el seu curs i la Diputació de Lleida preveu que finalitzin aquest estiu. L'actuació en aquesta carretera és important ja que presenta corbes de replegament i fortes pendents que fan especialment dificultosa la circulació dels vehicles. 
Les obres es desenvolupen en el tram que va del punt quilomètric 7,2 al 9,1 i inclouen la millora del traçat i les condicions geomètriques, així com l'eixamplament de la carretera existent, per dotar-la d'una calçada de 6 metres amb cunetes transitables de formigó d'un metre d'amplada, pràcticament a tot el seu recorregut. Els treballs suposen una inversió per part de la diputació lleidatana d'1.104.473 euros.


En aquest moment, es porten a terme els treballs de moviment de terres, que inclouen voladures, i la reposició de serveis. També es millorarà l'actual cruïlla de la carretera municipal a Arànser i a les pistes d'esquí nòrdic existents, que presenta una geometria especialment complicada. El projecte es completarà amb la senyalització i abalisament de la carretera, incloses les noves fites de delimitació de calçada, a la vista de l'altitud que presenta la zona, que supera la cota de 1.450 metres sobre el nivell del mar.Comentaris

envia el comentari