Catalunya Diari

Les obres de reconstrucció de l'església de Rosselló podrien començar al gener del 2017

Les obres de reconstrucció de l'església de Rosselló podrien començar al gener del 2017| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Rosselló

Les obres de la primera fase de reconstrucció de l'església de Rosselló, que se centraran en el recobriment de la part esfondrada el 29 de gener passat, podrien començar al gener del 2017, segons ha explicat aquest divendres l'alcalde de la localitat, Josep Abad, durant la visita que ha fet al temple el conseller de Cultura, Santi Vila.

L'objectiu d'aquesta fase dels treballs és evitar el deteriorament i permetre que l'església pugui tornar a funcionar amb normalitat. Altrament, Abad ha avançat que la setmana vinent està previst que es publiqui el concurs d'idees que servirà de base per decidir com haurà de ser el nou campanar que s'aixecarà durant la segona fase del projecte. Després del concurs, la voluntat és poder adjudicar en quinze dies o un mes el projecte definitiu i, a continuació, fer la licitació per poder iniciar-ne la rehabilitació.

L'alcalde de Rosselló ha explicat aquest divendres que la planificació dels treballs per a la reconstrucció de l'església de Rosselló està "molt avançada". En aquest sentit, ha avançat l'objectiu que al gener pugui començar la primera fase del projecte, consistent en el recobriment del sostre esfondrat, per tal d'evitar que l'església pugui seguir-se deteriorant i, a la vegada, possibilitar que el temple pugui tornar a acollir amb normalitat oficis religiosos. El cost d'aquest fase dels treballs se situarà entorn als 170.000 euros, ja que a més de les obres del sostre s'inclourà la posterior adjudicació de la redacció del projecte del nou campanar, així com el concurs per a la licitació dels treballs per aixecar el nou campanar. Tal com van acordar les diferents parts implicades, Generalitat, Diputació de Lleida, Ajuntament de Rosselló i Bisbat de Lleida es repartiran el cost de la rehabilitació, tot i que encara han d'acabar de concretar quin percentatge assumirà cadascú.

Quant a la segona fase, hi ha diferents opcions per aixecar el nou campanar, amb preus que oscil·len entre els 200.000 euros i el mig milió, depenent dels materials i l'estructura que s'acabi escollint. Quan es decideixi la millor opció, es buscarà pressupost per tirar endavant l'obra i no es descarta, per exemple, fer una campanya de micromecenatge per aconseguir-ho.

El campanar de l'església de Sant Pere de Rosselló es va esfondrar el 29 de gener de 2016 quan passaven quinze minuts de les onze del matí. No hi va haver ferits ni persones atrapades perquè l'Ajuntament havia desallotjat l'edifici del costat i havia acordonat la zona en detectar que havia caigut una llosa de ''dimensions considerables'' que havia aixecat totes les alarmes.Comentaris

envia el comentari