Catalunya Diari

Les obres de restauració del Molí de l'Espígol s'iniciaran durant el mes de novembre

Les obres de restauració del Molí de l'Espígol s'iniciaran durant el mes de novembre| Redacció - Fotografia: Subdelegació del Govern de Lleida

 La subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, ha visitat aquest matí juntament amb l’alcalde de Tornabous, Amadeu Ros, i l’investigador del Museu Arqueològic de Catalunya, Jordi Principal, la zona. Les obres estan finançades pel Ministeri de Foment a través de l’1% cultural amb una aportació de 500.031,77 euros, quantitat que representa el 46’04% del pressupost total d’adjudicació que és de 1.086.031,77 euros.
 
El jaciment, datat a finals del segle VI o inicis del V a C., està considerat un dels poblats d’època ibèrica més importants de Catalunya, tant des del punt de vista científic com patrimonial, per l’excepcionalitat i rellevància de les restes conservades. La intervenció en el jaciment preveu, en aquest sentit, dues actuacions amb incidència directa sobre les restes arqueològiques existents (projecte científic) i una intervenció de consolidació de les estructures de murs existents per delimitar la trama urbana original, així com la restauració i reintegració dels volums del jaciment.
 
El conjunt del Molí de l’Espígol, juntament amb la Fortalesa de Juneda, formen part de l’itinerari del poble ilergeta de l’anomenada Ruta dels Ibers. El jaciment va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2009 en la categoria de "zona arqueològica". 


Comentaris

envia el comentari