Catalunya Diari

Les obres d'emergència a la Val d'Aran s'inicien a Arties

Les obres d'emergència a la Val d'Aran s'inicien a Arties| Redacció - Fotografia: Subdelegació del Govern de Lleida

esdeveniment d'avingudes extraordinàries al riu Garona

Aquestes crescudes van afectar també a les lleres dels rius Éssera, on es destinarà per a emergències altres 4 milions d'euros i la Noguera Ribagorçana i Noguera Pallaresa, on es compta amb 700.000 euros per a reparacions.

A la Vall d'Aran la Confederació ha projectat treballs de reparacions de defenses i restitucions de marges en nuclis urbans: a Naut Aran-Alt Aran (a Arties, a Salardu i Casarilh), a Viella-Mijaran, (Vielha), al nucli urbà i aigües avall del nucli d'Aubert i als nuclis de Bossòst i Les. A aquestes accions s'unirà una tasca de neteja i retirada de materials dipositats per l'avinguda en zones periurbanes en tot el tram de la Garona.

Més concretament els treballs se centraran en:

- Naut Aran: a Arties es realitzarà la rectificació de la llera i el canvi d'ubicació d'una estació de control de cabals o aforaments que va quedar afectada per la crescuda, també la restitució de l'alineació de marges en el tram entre les comportes i l'entrada al nucli urbà i finalment, la reconstrucció de defenses i murs afectats en tot el tram fins a la zona del càmping, en Casarilh es procedirà a la restitució de l'alineació de marges en dos punts i en Salardú a la reparació del mur de defensa del nucli urbà a la zona de la passarel·la.


- Vielha-Mijaran (Vielha): es realitzarà la construcció d'un mur d'escullera a l'entrada del nucli urbà i la restitució de l'alineació de marge mitjançant un peu d'escullera i la conformació de talús en tot el nucli urbà afectat pel riu Garona i en Aubert es construiran esculleres de defensa per dos habitatges també danyades


- Les i Bossòst: es realitzarà la reparació i reconstrucció de murs de defensa que han estat afectats per la crescuda.
Visita del president de la CHE


El president de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, Xavier de Pedro, ha visitat aquest dimarts la zona, per informar al síndic d'Aran, Carles Barrera i els alcaldes de les zones afectades, de les actuacions que l'Organisme de Conca ha iniciat i de les que té previstes a la llera del riu Garona. A l'acte també ha assistit la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso. A més d'explicar els treballs, De Pedro ha comentat que s'està realitzant un informe exhaustiu, que es donarà a conèixer públicament, d'avaluació d'aquest episodi extraordinari amb l'objectiu d'analitzar totes les circumstàncies i causes generals que van participar en els efectes negatius i en els greus danys d'aquest esdeveniment.

Comentaris

envia el comentari