Catalunya Diari

L’esglèsia de la Purificació de Bossòst recupera tres peces d’art robades

L’esglèsia de la Purificació de Bossòst recupera tres peces d’art robades| Redacció - Fotografia: Conselh Generau d'Aran

 

L’església de Nostra Senyora de la Purificació de Bossòst ha recuperat part del seu patrimoni: tres peces d’art robades i tornades sota secret de confessió. "Es tracta de tres frontals d’altar, d’estil barroc, datats al segle XVIII i que van ser sostrets de l’església de la Purificació de Bossòst, el novembre de 1999", segons ha manifestat Jèp Montoya, cap de Cultura i Patrimoni del Conselh Generau d’Aran.

El robatori de les peces es va produir el 8 de novembre de l’any 1999, quan uns lladres es van amagar a l’interior de l’església, i un cop tancada van poder treballar sense ser descoberts i fugir per la porta del darrere del temple, després de serrar la barra de ferro del reixat.
 
Els tres frontals de l’altar, que han estat tornats al Bisbat sota secret de confessió, formen part d’un programa decoratiu unitari d’estil barroc i són un important testimoni de la rellevància del treball en fusta policromada, del barroc pirenenc. La composició dels frontals està formada per una orla central dedicada a una imatge, mentre que la resta dels frontals estan ocupats per una decoració floral.


Comentaris

envia el comentari