Catalunya Diari

L’Espai de la Gent Gran de Solsona es trasllada definitivament al Casal Cívic amb el canvi d'any

L’Espai de la Gent Gran de Solsona es trasllada definitivament al Casal Cívic amb el canvi d'any| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Solsona

 

L’Espai de la Gent Gran, ubicat temporalment a l’antic Club Sant Jordi, tancarà portes definitivament dimecres vinent, dia 30, i els seus usos es traslladaran al Casal Cívic Xavier Jounou a partir del 4 de gener. Paral·elament, l’Ajuntament ha signat un conveni amb la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat per garantir l’obertura del Casal Cívic també els dissabtes a la tarda i els diumenges quan s’organitzen balls. 

Així ho ha anunciat l’alcalde de la localitat, David Rodríguez, en una trobada amb els mitjans de comunicació per fer balanç de l’exercici que es tanca i avançar iniciatives programades per al 2016. Durant el període nadalenc, l’Espai de la Gent Gran romandrà tancat el dia 31 i els festius, mentre que obrirà, per última vegada, els dies 28, 29 i 30 de 15.00 a 19.00 hores.
 
L’Espai de la Gent Gran ha estat autogestionat pel Consell de la Gent Gran a través de voluntariat. Amb tot, s’ha constatat que cada vegada hi havia menys disponibilitat de les persones que s’ocupaven de la seva obertura. Així mateix, segons l’alcalde, “l’assistència d’usuaris ha anat minvant progressivament, perquè s’han anat acostumant a anar al Casal Cívic”. Per aquests motius, les instal·lacions de l’antic Club Sant Jordi ja havien reduït el seu horari. A més, tal com va comunicar fa temps el Consistori, la voluntat del govern municipal és projectar un tanatori en aquest espai, un dels àmbits en què es treballarà al llarg del 2016.
 
D’aquí que el Casal Cívic es converteixi ja de forma definitiva en l’equipament de referència per al col·lectiu de la gent gran de Solsona. Per això, “s’estan realitzant diferents accions perquè els usuaris s’hi sentin a gust”, ha explicat Rodríguez. Es van habilitar dues places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda al capdamunt del passeig; s’adequarà un terreny privat com a zona d’estacionament a la cruïlla de la pujada del Castellvell i el carrer d’Antoni Gaudí; s’està negociant amb el Consell Comarcal per habilitar una parada del bus interurbà propera a aquest indret i s’ha signat un conveni amb la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària per fer un major ús del Casal Cívic els caps de setmana. 
 
En aquest sentit, abans de final de gener les instal·lacions de la Generalitat obriran també els dissabtes de 15.00 a 19.00 hores. A canvi, el Consistori assumirà el cost del conserge i del servei de neteja extra, igual com fa els diumenges de ball. 
 
D’altra banda, l’any que ve l’Ajuntament treballarà en el projecte de condicionament d’un tanatori municipal, que inclogui l’espai necessari per a la celebració de funerals civils, a l’immoble del Club Sant Jordi. 


Comentaris

envia el comentari