Catalunya Diari

L'Espai Ermengol de la Seu d'Urgell inicia una nova edició de la Ruta de les Formatgeries

L'Espai Ermengol de la Seu d'Urgell inicia una nova edició de la Ruta de les Formatgeries| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 

L'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d'Urgell inicia aquest diumenge, 22 de maig, 'La Ruta de les formatgeries' amb la visita guiada a la formatgeria artesana Mas d'Eroles d'Adrall. La ruta començarà a les 10.00 hores a l'Espai Ermengol on els participants rebran una breu explicació de la història del territori a través del formatge, també es projectarà un audiovisual informatiu sobre la història i el procés de producció de la Cooperativa Cadí i es degustarà productes amb Denominació d'Origen Protegida (DOP), formatges i mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya. En acabar, en cotxes particulars, els participants es traslladaran fins a Adrall per visitar la formatgeria de Mas d'Eroles.

Aquesta nova ruta consisteix en la visita de set formatgeries artesanes de l'Alt Urgell i d'una explotació ramadera dins la ruta del Centenari de Cadí, que tindrà lloc des d'aquest mes de maig i fins el mes de novembre. Així, cada mes se'n visitarà una amb l'objectiu de donar a conèixer aquest producte agroalimentari del nostre territori i els seus productors, per tal de donar-li el valor que es mereix.
 
La següent ruta serà la que ens portarà a la formatgeria artesana Serrat Gros, d'Ossera, el diumenge 26 de juny. Pel diumenge 24 de juliol està programada la sortida a la formatgeria artesana Baridà, de Bar. El diumenge 21 d'agost es visitarà la formatgeria artesana Castell-llebre, de Castellbre.
 
També es visitarà la formatgeria artesana L'Oliva, d'Oliana, el diumenge 18 de setembre, mentre que pel diumenge 23 d'octubre hi ha programada la visita a la formatgeria La Reula.
 
La següent sortida serà per visitar l'explotació ramadera 'Cal Parra', el diumenge 20 de novembre, que s'emmarca en la ruta 'Centenari de Cadí. Tancarà aquesta nova edició de la Ruta de les Formatgeries d'enguany la visita a la formatgeria Cal Majuba de la Seu d'Urgell, el diumenge 11 de desembre.
 
Recordem que la Ruta de les Formatgeries s'emmarca dins la programació de Les Rutes Guiades a la Seu d'Urgell i comarca.


Comentaris

envia el comentari