Catalunya Diari

L'Espai Macià de Borges instal·la càmeres, després de rebre noves amenaces

L'Espai Macià de Borges instal·la cà meres, després de rebre noves amenaces| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat aquest dimarts, dia 24 de maig, la instal·lació de quatre càmeres de videovigilància d'alta resolució, per tal d'augmentar la seguretat de l'Espai Macià.

La decisió ve motivada arran de l'atac que va patir aquest espai dedicat a la memòria de l'expresident de la Generalitat de Catalunya, el dimecres de la setmana passada, perpetrat per dos desconeguts amb la cara tapada que van amenaçar de mort, colpejar i insultar el responsable de l'equipament, a més de causar diverses destroces i desordre a l'interior.

A més a més, aquest mateix dimarts s'han ampliat les denúncies per aquests fets que ja es van interposar davant dels Mossos d'Esquadra el mateix dimecres, amb una de nova, ja que el correu electrònic de l'Espai Macià ha rebut una missiva amb noves amenaces i insults cap a l'equipament i els seus gestors.

Les quatre càmeres estaran operatives en molt pocs dies, cobriran els diferents angles i punts d'accés a la plaça on hi ha ubicat l'edifici cultural i disposen de les darreres novetats tecnològiques com visió nocturna, accés remot, sistema d'alerta al mòbil i al correu electrònic, alerta de moviment, connexió amb la policia i enregistrament continuat de 24 hores.

La regidora de Governació i Seguretat Ciutadana, Núria Palau, ha volgut agrair els centenars de missatges de condemna per l'agressió patida i les mostres de suport als treballadors i responsables públics afectats. Palau ha destacat que no descarten "instal·lar altres mesures complementàries per tal de preservar la integritat física de l'equip humà que gestiona l'Espai Macià, i la seguretat de les instal·lacions i el patrimoni històric que acullen".


Comentaris

envia el comentari