Catalunya Diari

L'Estació de Tavascan guardonada amb el premi a la Innovació a la Nit del Turisme

L'Estació de Tavascan guardonada amb el premi a la Innovació a la Nit del Turisme| ACN - Fotografia: Tavascan

 


El projecte apadrinat per Kilian Jornet de l'Estació Alta Muntanya de Tavascan de la localitat lleidatana de Lladorre, al Pallars Sobirà, va obtenir aquest dijous el premi en la categoria d'Innovació dels guardons de la Nit del Turisme. 
 
En el premi es reconeix el fet que és la primera estació d'esquí de tot l'Estat a tenir una pista per a persones amb diferents capacitats intel·lectuals i físiques. A més, també té una sèrie de circuits inclusius sumant capacitat per tal de millorar l'experiència a la muntanya de les persones amb dificultats.


 


Els finalistes en la categoria d'innovació han estat la Casa Batlló de Barcelona i la Fundació Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya de la localitat tarragonina de Vila-seca. 


 


El  jurat també va reconèixer amb la Medalla del Turisme de Catalunya en la categoria de Millor Experiència Turística l’empresari Jaume León Andrès, d’Os de Balaguer. Jaume León és el president de l’Associació Turística Montsec, i un dels principals responsables del creixement turístic de la comarca de La Noguera en els darrers anys, segons el Consell. Jaume León és també director de l'Agència Receptiva Tu i Lleida, director de Cim hotels, president de l'Associació d'empresaris i comerciants de la Noguera Alta – Les Aspres del Montsec, membre de la Junta Directiva de l'Associació Catalana de Professionals de Turisme (ACPT) i president de la Confraria de Campaners de Catalunya.


 


Els premis de la Nit del Turisme van celebrar-se ahir a Barcelona, tot i que normalment es fa coincidir amb el Dia Mundial del Turisme, que aquest ha coincidit amb les eleccions al Parlament. El president Artur Mas, l'alcaldessa Ada Colau i al conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va coincidir en defensar el turisme de Barcelona i de Catalunya com un referent arreu del món durant l'acte de lliurament de premis de la Nit del Turisme. Mas va intervenir per defensar que tant en el sector turístic com en altres camps de l'activitat política i social ''les coses surten bé'' quan es compta amb l'entorn adequat, gent preparada ''i les ganes de fer-ho bé''. Mas va reconèixer que hi ha molts reptes per endavant, ''algun d'ells molt grans que no seran fàcils de resoldre'', però tot i així ha demanat ''mirar endavant'' no amb ''tranquil·litat'' però si amb ''confiança''.


 


L'alcaldessa Ada Colau, per la seva banda, es va dirigir a les prop de 600 persones que han assistit a la Nit del Turisme al Museu Nacional d'Art de Catalunya per assegurar que l'Ajuntament de Barcelona està al costat del sector turístic. ''Amb l'Ajuntament no trobareu mai un fre sinó sempre trobareu un aliat'', va afirmar.  Comentaris

envia el comentari