Catalunya Diari

L'Estat autoritza obres de proveïment d'aigua del Canal de Pinyana a Lleida

L'Estat autoritza obres de proveïment d'aigua del Canal de Pinyana a Lleida| EP - Fotografia: www.festacatalunya.cat

 El Consell d'Administració de la societat estatal Aigües de les Conques d'Espanya (Acuaes), dependent del Ministeri, ha autoritzat aquest dilluns la firma d'un conveni entre Acuaes i la Mancomunitat Intermunicipal de l'Abastiment d'aigua de Pinyana per al finançament, execució i explotació de les obres de proveïment d'aigua a Lleida i a nuclis urbans de la tercera fase de la zona regable del Canal de Pinyana.
 
L'actuació, amb una inversió de 4,5 milions d'euros i un termini d'execució de 12 mesos, inclou la construcció del nou ramal de Benavent de Segrià i un nou dipòsit d'Alguaire, de 5.000 metres cúbics de capacitat. El projecte preveu també la construcció de dos nous dipòsits per Almenar, de 2.300 metres cúbics de capacitat cadascun.
 
Amb aquesta tercera fase, que executarà Acuaes, conclouen les obres executades pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient per proveir a la ciutat de Lleida i la seva comarca des de l'embassament de Santa Anna.
 
Segons el Ministeri, es tracta d'uns treballs que han aconseguit un triple objectiu: millorar l'explotació del Canal de Pinyana, garantir una millor qualitat de l'aigua i ampliar les garanties de proveïment front a trencaments.


Comentaris

envia el comentari