Catalunya Diari

L'Haute Route arriba per primera vegada a España amb la Val d’Aran com a seu de la tercera etapa

L'Haute Route arriba per primera vegada a España amb la Val d’Aran com a seu de la tercera etapa| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Vielha e Mijaran

 

L'Haute Route, una de les marxes cicle esportives més dures i altes del món del ciclisme, aterrarà aquest dissabte a Barcelona, on acudiran els 500 ciclistes amateurs de més de 30 nacionalitats diferents que disputaran aquesta nova Haute Route Pirineus.

L'Haute Route va néixer fa tres anys amb l'objectiu de convertir-se en la marxa ciclo esportiva més dura i més alta del món del ciclisme. Els mítics Alps van ser el lloc triat per al naixement d'aquesta prova que celebra ja la seva tercera edició, amb una gran novetat: l'Haute Route Pirineus, una edició que apropa aquesta increïble prova a España.  L'edició inaugural de l'Haute Route Pirineus portarà als participants de Barcelona a Anglet, costa del País Basc Francès, recorrent part dels Pirineus espanyols i francesos entre l'1 i el 7 de setembre. 
 
Dirigides als ciclistes amateurs dels cinc continents, l'Haute Route Alps i l'Haute Route Pirineus comparteixen el mateix principi: set dies, set etapes cronometrades i amb formats diferents, amb un recorregut excepcional de 800 quilòmetres i més de 20.000 metres de desnivell positiu, a través dels cims mítics del món del ciclisme. Durant una setmana, els ciclistes amateurs tindran la sensació de viure com un veritable ciclista professional, no solament per la duresa de la prova i el seu recorregut inspirat en el Tour de França o la Vuelta a España; sinó també, gràcies als serveis d'alta qualitat proporcionats per la pròpia organització. 
 
En aquesta nova edició als Pirineus, els ciclistes s'enfrontaran a 20 serrals mítics dels Pirineus -espanyols i francesos-, entre els quals es troba el Port de Balès, l'ascensió de Pla de Beret, l'Aspin, el Tourmalet, el Soulor, Aubisque i una increïble contrarellotge individual en el famós Hautacam.
 
L'èxit de les dues primeres edicions va portar a l'empresa organitzadora de l'esdeveniment, OC Sport, a plantejar-se una nova meta que es va materialitzar en aquesta nova edició pirinenca. Ambdues proves es consoliden com les més altes i les més difícils del món del ciclisme, una llegenda que alimentaran aquests 40 participants que faran les dues proves, Alps i Pirineus, en menys de tres setmanes. Ells són els 'Iron Riders', els ciclistes de ferro. 
 
"La gran novetat en 2013 és aquesta edició dels Pirineus programada una setmana després de l'arribada de la dels Alps. El nostre objectiu per a aquesta tercera edició és que l'Haute Route sigui encara més professional. Volem cuidar cada detall i que cada participant visqui una experiència única; per a nosaltres ells són atletes professionals que solament han de preocupar-se de donar el millor d'ells, tot la resta és el nostre treball", afirma Rémi Duchemin, conseller delegat d'OC Sport. Per la seva banda, Luís Carlos Medina, vicesíndic primer del màxim govern aranès, afegeix que durant aquests dies, la Val d’Aran serà la capital del ciclisme europeu i s'espera, a nivell de turisme, atreure a  visitants amants del ciclisme.


Comentaris

envia el comentari