Catalunya Diari

L’IEI concedeix ajuts a la cultura a 180 municipis

La Junta Rectora de l’IEI ha aprovat la concessió de subvencions de les línies d’ajut a municipis i entitats culturals de les Terres de Lleida. Es tracta de línies d’ajut de restauració de patrimoni, equipaments, béns mobles i immobles; publicacions d’interès local i comarcal i el segon període d’ajuts a l’oferta cultural, convocades per aquest any 2012, i que en total suposen una inversió de 658.754,46 euros per part de la Diputació de Lleida.


En la línia de restauració del patrimoni, es dóna suport a la restauració de 25 immobles que formen part del patrimoni arquitectònic de les comarques lleidatanes, amb un total de 357.000 euros. La Junta Rectora ha aprovat subvencionar un total de 16 equipaments destinats a usos culturals de les comarques de Lleida, amb un total de 150.000 euros en la línia d’equipaments culturals béns immobles. Alguns d’aquests projectes són el condicionament d’un edifici per a usos socioculturals al nucli de la Guingueta d’Àneu, la rehabilitació de la sala municipal a Artesa de Segre o la reforma i adequació del Local Social i Cultural d’Alòs de Balaguer.
 
També s’ha aprovat la concessió de subvencions a adquirir infraestructura complementària per a 26 equipaments destinats a usos culturals, per un total de 50.000 euros, dins la línia d’Equipaments Culturals Béns Mobles.
 
L’IEI destinarà un total de 88.409 euros a donar suport a 61 projectes editorials relacionats amb les comarques de Lleida, que han estat presentats per ens locals, associacions sense ànim de lucre o editors, i que formen part de la línia d’ajuts a Publicacions d’Interès Local i Comarcal.
 
En la línia d’Oferta Cultural, s’han ajudat 52 municipis a contractar algun dels grups que es troben dins el catàleg de l’Oferta Cultural de l’IEI. Els ajuntaments han rebut un ajut de 500, 750 o 1.000 euros, segons el seu nombre d’habitants, per a la contractació d’aquests grups lleidatans. D’aquesta manera, l’IEI dóna suport als ens locals i també a grups musicals de les comarques de Lleida. Es tracta de la segona convocatòria de la línia d’Oferta Cultural de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, que ha comptat amb una inversió de 13.345,46 euros.
 
L’IEI té una tercera convocatòria d’ajuts de l’Oferta Cultural, pendent de resolució, que ajudarà a més municipis a contractar grups per les festes majors i celebracions.
 
Ajuts per a l’adquisició de llibres
Fins a 47 municipis de Lleida es beneficiaran també dels ajuts de l’IEI per a l’adquisició de llibres per a biblioteques i sales de lectura destinats. Els ajuntaments beneficiaris es van presentar a la convocatòria per a la concessió d’ajuts a atorgar per a biblioteques i sales de lectura 2012, publicada el passat mes de maig. La Junta Rectora de l’IEI va aprovar-ne la proposta de resolució el passat mes d’octubre.
 
Els ajuts cobreixen fins a un 90% del cost d’actuació i suposen una inversió total de 42.176 euros per part de la Diputació de Lleida. Els municipis beneficiaris, per comarques, són els següents:
- Alt Urgell: La Seu d’Urgell i Oliana.
- Cerdanya: Bellver de Cerdanya.
- Les Garrigues: Arbeca, Cervià de les Garrigues, Juneda, Fulleda L’Albagés, La Granadella i les Borges Blanques.
- Noguera: Artesa de Segre, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Os de Balaguer i Penelles.
- Pallars Jussà: Tremp, La Pobla de Segur i Talarn.
- Pallars Sobirà: Sort.
- Pla d’Urgell: Bell-lloc d’Urgell, Bellvís, Castellnou de Seana, Linyola, Mollerussa, Palau d’Anglesola, Torregrossa i Vilanova de Bellpuig.
- Segrià: Albesa, Alcarràs, Alcoletge, Aitona, Almenar, Alguaire, Alpicat, Benavent de Segrià, La Granja d’Escarp, Corbins i Puigverd de Lleida.
- Segarra: Cervera, Guissona i  Sant Guim de Freixenet.
- Solsonès: Sant Llorenç de Morunys i Clariana de Cardener.
- Urgell: Agramunt, Belianes i Tàrrega.
- Val d’Aran: Vielha.


Comentaris

envia el comentari