Catalunya Diari

L’incendi de la Guingueta d'Àneu ja ha cremat 317 hectàrees de pastures

L’incendi de la Guingueta d'Àneu ja ha cremat 317 hectàrees de pastures| ACN - Fotografia: @bomberscat

 

L’incendi d’alta muntanya a la Guingueta d’Àneu, al Pallars Sobirà, ha cremat ja unes 317 hectàrees de pastures, un 40% dins el Parc Natural de l’Alt Pirineu, segons les darreres dades provisionals del cos d’Agents Rurals. 

La cinquantena d’efectius de Bombers de la Generalitat s’han retirat aquest dilluns a la tarda amb l’entrada de l’ocàs. De bon matí han estat transportats fins a la zona del foc –situada a més de 2.000 metres d’alçada, a la muntanya de Cerbi- amb l’ajuda de 4 avions de vigilància i atac (AVA) i 3 helicòpters, que també han col·laborat amb nombroses descàrregues d’aigua. Les tasques d’extinció s’han concentrat a la cua i flancs de l’incendi amb eines manuals i maniobres amb l’ús de foc tècnic. Al cap del foc, que es troba a la zona del Pic dels Pilars i on l’orografia és molt complicada, les flames estan aturades i no avancen.
 
Cal recordar que l’incendi es troba allunyat de nuclis de població i d’explotacions agrícoles o ramaderes i, per tant, no ha estat necessari fer cap desallotjament preventiu. Tampoc s’ha hagut de tallar cap carretera.


Comentaris

envia el comentari