Catalunya Diari

L'incendi de Vallbona de les Monges continua actiu però evoluciona lentament

L'incendi de Vallbona de les Monges continua actiu però evoluciona lentament| Text i fotos: ACN

 

L'incendi forestal de Vallbona de les Monges continua actiu però evoluciona molt lentament. Nou mitjans aeris i una trentena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat treballen aquest divendres al matí en les tasques d'extinció del foc, que ha cremat unes 100 hectàrees.

Al llarg de la nit, una trentena de dotacions terrestres han treballat a la zona de l'incendi, que ha cremat unes 100 hectàrees entre pi vell, matoll i conreus, segons les darreres dades provisionals dels Bombers. El foc afecta des d'aquest dijous a la nit una zona forestal a Rocallaura, al terme municipal de Vallbona de les Monges.
 
A la zona també hi treballa maquinària pesant i tractors, que s'han mobilitzat a través del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, per poder llaurar els camps i aturar l'avançament el foc. També s'hi han desplaçat efectius dels Mossos d'Esquadra i dels Agents Rurals.
 
En el seu inici, el foc va fer una carrera muntanya amunt, cap al turó de Los Cantins, i en arribar a la carena, va evolucionar en direcció oest cap al Turó de l'Isidre i el Bosc de la Vila, travessant en un tram el GR-175, que correspon a la Ruta del Císter. En aquests moments, el cap de l'incendi es trobaria a l'est del Coll de l'Olla.
 
D'altra banda, continua tallada la pista asfaltada que connecta Vallbona de les Monges i Nalec. No hi ha cap persona ferida i ha estat necessari fer cap desallotjament de caràcter preventiu arran de l'incendi


Comentaris

envia el comentari