Catalunya Diari

L'Isagoge i la Festa Major del Sant Crist omplen de color la ciutat de Cervera

L'Isagoge i la Festa Major del Sant Crist omplen de color la ciutat de Cervera| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Cervera

La ciutat de Cervera s'omplirà de festa i color del 19 al 26 de setembre per celebra la 38a setmana cultural Isagoge, l’Artdakí 2014 i la Festa Major del Sant Crist. Per fer-ho possible s'han programat més de 70 activitats culturals i festives, una oferta variada per a tots els públics.


Els actes començarà amb la inauguració de la IX Mostra d’art al carrer Artdakí. L’acte inaugural serà l’espectacle musical 'Identitats', a càrrec de Grepp Teatre, que tindrà lloc aquest dissabte a les 20.00 hores, al Paranimf de la Universitat. Acte seguit, s’inaugurarà l’exposició 'El color en la mirada' de l’artista cerverí Cesc Font Raich, que es podrà visitar al Paranimf del 13 al 21 de setembre.
L’Artdakí, mostra bianual d’art al carrer d’artistes locals, exposarà les obres en aparadors de comerços i altres espais els dies 20 i 21 de setembre. Enguany la mostra es complementa amb activitats com una passarel·la de dissenys de joieria i moda, una narració de contes i dibuix infantil, i una lectura musicada de poemes d’Isabel Valverde.
La setmana cultural Isagoge està dedicada enguany a la commemoració del Tricentenari. Cervera fou un dels escenaris destacats de la Guerra de Successió, gràcies a la construcció de l’edifici de la Universitat, un dels edificis més importants de l’arquitectura civil catalana del segle XVIII. La Isagoge difondrà el Tricentenari a Cervera i també acollirà nombroses activitats culturals que organitzen cada any entitats de la ciutat. Més de 30 actes en diferents espais de la ciutat del 19 al 26 de setembre.
La festa major del Sant Crist és la festa gran de la ciutat. Se celebra del 26 al 29 de setembre, amb un programa que combina les tradicions amb els actes més lúdics per a tots els públics. Començarà amb el pregó, a càrrec del cerverí Joan Colom, subdirector general de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya, i el reconeixement a una entitat local, enguany els Geganters i Grallers de Cervera per la seva gran tasca en els actes de 'Cervera, ciutat gegantera de Catalunya 2014'.Comentaris

envia el comentari