Catalunya Diari

Lleida organitza sis cursos de formació en el medi rural

Lleida organitza sis cursos de formació en el medi rural| Redacció - Fotografia: Subdelegació del Govern de Lleida

 Dels 6 cursos de formació que es duran a terme a Lleida, tres són destinats a dones rurals i la resta a desocupats agraris o pagesos i ramaders en actiu. La temàtica dels cursos programats va des de noves tecnologies, informàtica i Internet i artesania alimentària a qüestions relacionades amb la gestió del reg, l’aplicació de fitosanitaris i plaguicides i l’actualització de normatives referides al món de la pagesia i ramaderia. Els cursos a Lleida es faran a Almenar, Juneda, Guissona La Pobleta de Bellveí i Lleida ciutat. 
 
La subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, juntament amb el coordinador territorial del Pla d’Unió de Pagesos (UP), Josep Maria Companys, i el cap de la unitat d’Agricultura de la Subdelegació, Fernando Barlés, han presentat avui aquesta oferta formativa. En total, a Catalunya es duran a terme 13 cursos, dels quals 6 es faran a Lleida. Les previsions apunten a que se’n podran beneficar al voltant de 300 persones directament vinculades amb el món rural.
 
Segons les dades facilitades per la subdelegada del Govern, la majoria dels cursets estan adreçats a dones rurals conscients que "cada cop més, la dona s’incorpora a la pagesia com a sector productiu i, en conseqüència, es molt necessari que es facilitin les eines de formació i reciclatge". Inma Manso ha destacat que "avui, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones Rurals, cal rendir un homenatge a aquest col·lectiu de dones treballadores i emprenedores que han apostat pel món rural com a futur professional".
 
Per la seva banda, el coordinador territorial del Pla d’UP ha coincidit amb la Subdelegada en destacar "la necessitat d’oferir aquests cursos a dones i desocupats agraris ja que el món rural no és aliè als canvis i transformacions i cal, per tant, formar-se".


Comentaris

envia el comentari