Catalunya Diari

Lo Tossino repetirà la recollida de xumets durant la cavalcada de Reis a Tàrrega

Lo Tossino repetirà la recollida de xumets durant la cavalcada de Reis a Tàrrega| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

Lo Tossino sortirà a passejar per segon any consecutiu a la cavalcada de Reis de Tàrrega que es celebrarà aquest dimarts, dia 5 de gener. L’objectiu és que tots aquells nens que ja s’han fet grans i fan el pas de deixar el xumet, li facin una entrega simbòlica a aquesta figura targarina.

L’entrega, que es facilitarà a totes aquelles persones que ho demanin durant la rua quan vegin a Lo Tossino, quedarà immortalitzada gràcies a una fotografia instantània que s’entregarà al moment a aquell nen o nena que hagi decidit deixar el xumet.
 
L'entrega del xumet és un acte que va néixer espontàniament l'any 1994 al Poble Nou de Barcelona i que s'ha estès molt ràpidament per d'altres poblacions catalanes.
Per exemple, al Barri del Poble Nou de Barcelona, els infants entreguen el xumet a la víbria (en el marc de les festes de maig). A Vilanova i la Geltrú, el deixen al coll de la mulassa en el marc de la Festa Major a l'agost, mentre que a Vilafranca es posa al coll de la Gallina Ballarica en el marc de la Fira del Gall, al desembre. Aquí a Tàrrega, aquest any es el segon any que es celebra durant la cavalcada de Reis, i s’espera que es converteixi amb una activitat simbòlica i simpàtica dins el marc de les festes de Nadal.


Comentaris

envia el comentari