Catalunya Diari

L'obrador d'El Rosal de Tàrrega s'amplia

L'obrador d'El Rosal de Tàrrega s'amplia| Redacció - Fotografia: Associació Alba

 


El Rosal ha presentat aquest dijous l’ampliació del seu obrador a Tàrrega, a les instal·lacions de l’Associació Alba. L’acte ha comptat amb la presència de diverses autoritats i ha estat presidit pel conseller de Justícia, Germà Gordó, l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, i la directora de l’Associació Alba, Maite Trepat, qui ha guiat una visita per les noves instal·lacions i ha presentat el projecte El Rosal 2018 amb la seva primera etapa complerta. Un cop feta la visita a les instal·lacions i la demostració del procés de producció de les galetes, ha tingut lloc la primera intervenció, a càrrec de l’alcaldessa de Tàrrega, qui ha destacat el servei a la ciutat i a la comarca que es fa des de l’Associació Alba i com "amb projectes com aquest sempre van un pas endavant amb el tema de la innovació". Per la seva banda, la directora de l’entitat, ha explicat que aquest nou obrador significa la consolidació d’un projecte que treballa per la recuperació de les tradicions i per generar treball per a persones amb menys oportunitats dins la nostra societat. També ha recordat que fa 10 anys El Rosal va néixer a causa del tancament i la deslocalització a un país de l’Est de l’empresa per la qui treballaven i que per tant, "l’obrador és un projecte que demostra que les empreses van marxant però que les persones ens quedem i per això hem de tenir il·lusió i emprendre ja que aquests nous models de negoci basats en l’emprenedoria social ens beneficien a tots".
 
La gestora d’El Rosal ha destacat que l’obrador destaca pel seu valor social, però que a més, l’equip també treballa per posicionar les galetes com a un producte de qualitat i de territori. Per això, ha agraït la col·laboració amb altres petits productors i sobretot a la confiança que els fan els consumidors, botiguers, restauradors i distribuïdors que els han permès posicionar ben amunt el producte. També ha fet menció al projecte 'El Rosal 2018', on la primera fase de les tres que el formen ja s’ha complert amb èxit. Per aquesta primera fase del projecte han estat necessaris 62.819 euros, aconseguits gràcies a la participació ciutadana a través de una campanya de micromecenatge i de participacions. Un cop s’ha assolit la primera fase del projecte, s’encara la segona amb l’objectiu d’aconseguir 129.181 euros que permetin modernitzar la maquinària de la que es disposa i desenvolupar els recursos comercials. Amb aquesta etapa es pretén augmentar la facturació en un 74%, arribant així als 505.555 euros que permetin seguir generant ocupació per persones en risc d’exclusió social. Així doncs, Cendoya ha destacat que "estem molt satisfets de la resposta que hem obtingut per part de la societat en les nostres campanyes de finançament, realment El Rosal és un projecte de tots i això ens impulsa a seguir treballant".
 
El conseller de Justícia, durant el seu parlament, ha afirmat que aquest tipus de projectes tenen futur dintre de l’economia catalana, i que ha quedat demostrat que la societat de Catalunya aposta per ells. El model de negoci de l’emprenedoria social ha arribat per quedar-se, i formarà part del futur de l’economia catalana. En aquest sentit, ha afirmat: "El pulmó bàsic del país és la gent i projectes com El Rosal demostren que hi ha gent que vetlla per a que ningú és quedi exclòs en la societat i hagi de viure en neguit perquè no té futur. Les administracions hem de vetllar per donar-los el màxim suport". L’acte ha tancat amb una copa de cava, refrigeris i galetes d’El Rosal, servit pel restaurant El Gat del Rosal de l’àrea de restauració i càtering l’Associació Alba.


Comentaris
cristina
queria saber si puedo alquilar por horas para desarrollar mis productos, gracias

envia el comentari