Catalunya Diari

L'Oficina Jove Alt Urgell commemora el Dia d'Europa

L'Oficina Jove Alt Urgell commemora el Dia d'Europa| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

tres joves procedents de Luxemburg, Itàlia i Polònia

Els actes s'inicien aquest mateix dilluns amb diverses exposicions en diversos espais de la Seu dedicades a diversos països de la Unió Europea. Aquestes exposicions es poden visitar fins divendres 17 de maig a la Biblioteca Sant Agustí (Polònia); el Cafè Xicolata (Itàlia); la cafeteria El Mos (Alemanya); i el bar Ca la Lluïsa (Luxemburg).

Per dimarts, 14 de maig, els tres joves voluntaris europeus que es troben a la Seu d'Urgell realitzaran un taller dedicat a Luxemburg a l'institut Joan Brudieu, adreçat a alumnes de quart curs d'ESO. El taller s'iniciarà a l'una del migdia. També s'ha programat una sessió especial del cicle 'Cafè dels idiomes' al Cafè Xicolata, a les 19.00 hores. Tothom que hi participi podrà descobrir les diferents cultures europees i podrà practicar la llengua que més l'interessi.

Per dimecres 15 de maig s'ha organitzat una visita guiada a Oliana per als alumnes del programa COMENIUS que es troben acollits a l'institut Aubenç d'aquesta població de l'Alt Urgell. L'activitat anirà dels mateixos voluntaris del Servei de Voluntariat Europeu que es troben a la Seu d'Urgell.

Noves experiències a l'estranger
El centre cívic l'Escorxador de la Seu d'Urgell acollirà el pròxim divendres 17 de maig, a les 18.30 hores, l'activitat 'Noves experiències a l'estranger' on es presentaran les noves vivències de joves alturgellencs que han viatjat a l'estranger per portar a terme diferents projectes. A més a més, es realitzarà un passi de vídeos de joves del Servei de Voluntariat Europeu (SVE).

La darrera jornada dedicada a la Unió Europea finalitzarà amb un tast gastronòmic de productes de Polònia i Itàlia. Aquesta activitat també tindrà lloc al centre cívic l'Escorxador a partir de les vuit del vespre del mateix divendres.

9 de maig, Dia d'Europa
Cada any l’Oficina Jove organitza diferents activitats per commemorar el dia d’Europa. El 9 de maig de 1950 es va crear la Comunitat Europea, aquesta proposta que es va anomenar 'Declaració Schuman' fou l’antecedent del que és avui la Unió Europea.


Comentaris

envia el comentari