Catalunya Diari

L'oli i la fruita aniran de la mà en la 52a Fira de l'Oli de les Borges

L'oli i la fruita aniran de la mà en la 52a Fira de l'Oli de les Borges| Text i fotografies: Laura Biela

 

La 52a edició de la Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que es durà a terme els dies 16, 17 i 18 de gener, arriba enguany amb algunes novetats: l'agermanament amb la Fruita de Lleida; la incorporació d'una nova mascota: l'Oliveta; i la instal·lació d'un plató de televisió dins el recinte.

El president del Patronat de la Fira de les Garrigues i alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i el vicepresident d'Afrucat, Francesc Torres, han signat l'agermanament de les dues entitats, un acord que es materialitzarà a la fira i amb el que esperen aprendre mútuament i compartir sinergies per continuar potenciant i exportant la qualitat agroalimentària del territori.
 
Paral·lelament, des de l'organització, s'ha apostat per crear l'Oliveta, la nova mascota del certamen, que pretén fer encara més atractiva la fira al públic familiar. I no sols això, sinó que per poder oferir rapidesa i immediates als seguidors, s'instal·larà un plató de televisió dins el recinte per poder retransmetre i entrevistar en directe als protagonistes del certamen.
 
Segons l'alcalde de les Borges, la Fira d’enguany continua ampliant-se i tindrà més de 6.300 metres quadrats d’exposició, amb 75 activitats. A més, enguany, des de primers de desembre ja s’ha arribat al 100% d’ocupació, que ompliran els 150 estands disponibles, tot i que també han augmentat respecte l’any anterior. L’alcalde borgenc també ha recalcat que la propera edició serà el millor aparador que ofereixen les Garrigues, ja que s’han fet noves millores en la comunicació del certamen i en l’oferta d’activitats, i per primera vegada hi participen distribuïdors europeus de productes agroalimentaris de qualitat.
 
La presentació de la Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues s'ha dut a terme a l'Auditori Enric Granados de Lleida. Durant l'acte, els assistents han pogut gaudir de les interpretacions de diferents peces musicals a càrrec de l'Orfeó Terral i el Cor Junedenc, també del nou anunci de televisió que s'ha dissenyat per a l'ocasió i d'una degustació de diversos productes de la terra a l'acabar l'acte. Prèviament, diferents grups de persones han pogut visitar l'exposició dedicada a l'Any Oró 2014, situada als baixos de l'Auditori.


Comentaris

envia el comentari