Catalunya Diari

'L’orfe del clan dels Zhao', la gran triomfadora dels Premis Butaca 2014, arriba dissabte a Tàrrega

'L’orfe del clan dels Zhao', la gran triomfadora dels Premis Butaca 2014, arriba dissabte a Tàrrega| Redacció - Fotografia: www.teatreromea.com

 

La 20a Temporada de Teatre de Tàrrega, impulsada des de la Regidoria de Cultura, tindrà com a protagonista aquest dissabte, dia 24 de gener, 'L'orfe del clan dels Zhao', la gran triomfadora de la darrera edició dels Premis Butaca. La funció tindrà lloc a les 21.00 hores al Teatre Ateneu de la localitat.

L’obra, duta a escena per la companyia La Perla29, ha estat reconeguda amb aquests guardons en les categories de millor muntatge, direcció, actor, actor de repartiment, il·luminació i vestuari. Basada en un text del segle XIII de l’escriptor Ji Junxiang, la peça compta a més amb música interpretada en directe per Joan Garriga, de La Troba Kung-Fú. El repartiment l’integren Òscar Muñoz, Pablo Derqui, Lluís Marco, Ernest Villegas, Marta Marcó i Borja Espinosa, sota la direcció del prestigiós Oriol Broggi. 
 
'L'orfe del clan dels Zhao' remet a un món antic de venjances i traïcions entre clans. El mateix dia que Du’an Gu, cap de seguretat de l’imperi, extermina els tres-cents membres de la família Zhao, la princesa dóna a llum un nen que serà el darrer supervivent de la nissaga. Amb ell hi ha l’esperança de salvar tota una família que ha mort injustament. Cheng Ying, metge de la princesa, per tal de restablir l’ordre i fent nom a la justícia, decideix sacrificar el seu propi fill, també recent nascut, i fugir amb l’orfe, que creixerà amb una identitat falsa. Quan sigui gran, Cheng Ying li explicarà la veritat i no tindrà més opció que enfrontar-se al seu propi destí.
 
El preu de les entrades serà de 18 euros a l'amfiteatre, 20 euros a la llotja i 25 euros a platea. Aquestes es poden adquirir a la Regidoria de Cultura, ubicada a la Plaça de Sant Antoni, a les taquilles del Teatre Ateneu, des d’una hora abans de la funció, i a la web www.tarrega.cat/teatreateneu.
 
Conferència sobre l’autor, el dijous a Tàrrega
Aquest text de Ji Junxiang es considera la primera peça de la literatura xinesa coneguda a Europa i obre les portes a un món que la majoria d’espectadors desconeixen. Amb l’ànim de contextualitzar l’obra i la seva rellevància, la Regidoria de Cultura ha convocat prèviament la conferència 'El teatre de Ji Junxiang i la Xina del seu temps', a càrrec de Joan Julià-Muné, director de la Càtedra d'Estudis Asiàtics de la Universitat de Lleida. Serà el dijous 22 de gener, a les 20.00 hores, a la Biblioteca de Tàrrega.


Comentaris

envia el comentari