Catalunya Diari

Maquinistes d'FGC ja condueixen els trens en tot el traçat de la línia Lleida-La Pobla

Maquinistes d'FGC ja condueixen els trens en tot el traçat de la línia Lleida-La Pobla| Text i fotos: ACN

Maquinistes de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ja condueixen des d'aquest dissabte els trens en tot el traçat de la línia Lleida-La Pobla, un cop la companyia ha obtingut el certificat de seguretat necessari per poder operar a la xarxa d'interès general titularitat d’Adif. Fins ara eren conductors de Renfe els qui portaven els combois per entrar i sortir de l'estació de la capital del Segrià des que es van posar en marxa el 25 de juliol.

En un comunicat, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha celebrat que l'autorització de l'Agència Estatal de Seguretat Ferroviària, hagi arribat per fi. "Ha estat un cas flagrant. Amb aquest permís acabem amb l'absurditat d'haver de fer pujar un maquinista per recórrer aquest petit tram. Un cop més la burocràcia posa pals a les rodes", s'ha queixat. FGC ja disposa, per tant, del certificat de seguretat atorgat per l'Agència Estatal de Seguretat Ferroviària, l'únic requisit que mancava després que FGC Rail obtingués el juliol passat la llicència per operar els trens a la línia.
Els dos nous trens de la línia Lleida-la Pobla de Segur (Pallars Jussà) es van posar en servei el 25 de juliol, després que FGC rebés el vistiplau de l'Agència Estatal de Seguretat Ferroviària perquè els nous trens poguessin circular per l'1,9 quilòmetres de via per entrar a l'estació de Lleida i que formen part de la xarxa bàsica d'interès general titularitat de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif). En total la línia té 89 quilòmetres.

Segons la conselleria, malgrat que en aquest dos mesos i mig s'ha comptat amb la col·laboració de Renfe perquè els usuaris es poguessin beneficiar d'un servei amb més freqüències, menys temps de viatge i trens més moderns, Rull ha posat èmfasi en el fet que les traves administratives de l'Estat han estat "incomprensibles". Per això el conseller ha insistit que "la Generalitat treballa sempre per trobar solucions per als ciutadans mentre d'altres no ho fan". "Ens cal més poder per poder prendre les nostres pròpies decisions", ha reblat.

Llicència per operar a la xarxa d'interès general
El Departament de Territori explica que l'obtenció de la llicència per part d'FGC Rail que li permet circular per la totalitat de la xarxa estatal d'interès general d'Adif obre noves possibilitats als projectes de futur de Ferrocarrils, que prendrà la decisió sobre si participarà en la liberalització del mercat ferroviari espanyol en el moment que el Govern Espanyol aclareixi com, quan i de quina manera es fa. La Generalitat està preparant a FGC per poder ser un actor més en el moment que es liberalitzi el sector ferroviari europeu.


Comentaris

envia el comentari