Catalunya Diari

Matinada gèlida amb temperatures sota a zero a tot Catalunya

Matinada gèlida amb temperatures sota a zero a tot Catalunya| Text i fotografia: ACN

 

L’onada de fred siberià ha entrat finalment amb força a Catalunya i ha fet caure dràsticament els termòmetres arreu de tot el país, amb temperatures sota zero fins a alguns punts la mateixa línia de la costa. Fins a les vuit d’aquest matí, el valor més baix s’ha registrat a l’observatori de l’aeròdrom de Das, amb -21,6 graus, seguit de Puigcerdà (-15 graus), Prades (-13,1 graus) i el Pont de Suert (-12,4 graus), entre molts altres, segons el Servei Meteorològic de Catalunya.

A la mateixa línia de la costa, en alguns punts s'han traspassat la línia dels zero graus, com a l’observatori de la Zona Universitària (-0,4 graus), mentre que a Tarragona s’han assolit els -2,4 graus o a Malgrat de Mar els -3 graus. Altres mínimes destacades han estat, per exemple, els -7 graus a Lleida, els -8 de Girona, els -8 de Vic i els -7 graus del Pont de Vilomara.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya manté activat l’avís per fred per a aquest dimecres i dijous a tot Catalunya, especialment a les comarques interiors i del Pirineu. S’espera que les temperatures màximes siguin lleugerament més baixes en general i al litoral central i al nord-est. Concretament, oscil·laran entre els -4 i 1 ºC al Pirineu, entre els 0 i 5 ºC al Prepirineu, entre els 2 i 7 ºC a la depressió Central i al prelitoral i entre els 5 i 10 ºC al litoral.
 
Per la seva banda, Protecció Civil ha informat que s’han produït 119 trucades al telèfon d’emergències 112 entre aquest dilluns i aquest dimecres a les vuit del matí corresponents a 91 incidents. A més, ha recomanat que la gent grans, nadons i les persones que pateixin malalties respiratòries no surtin al carrer, així com prudència en els desplaçaments cap a la feina o l’escola per la presència de gel a les carreteres.
 
Aquest matí, es mantenien tallades dues carreteres com a conseqüència del vent i la neu. Es tracta de la BV-4024 de Bagà a Coll de Pal, on es registren ratxes superiors als 50 quilòmetres per hora, i la C-28, de Vaquèira al Refugi d’Ares pel perill d’allaus. A més, calen cadenes entre La Peülla i Casa Sastrada, també a la C-28, per la presència de neu a la calçada, segons el Servei Català de Trànsit.


Comentaris

envia el comentari