Catalunya Diari

Més de 20 tones de sal al dia per deixar transitables les carreteres del Pallars Sobirà

Més de 20 tones de sal al dia per deixar transitables les carreteres del Pallars Sobirà| Text i fotografia: ACN

 

La nevada que ha caigut al Pirineu de Lleida, acompanyada d'una baixada de temperatures considerable, fan que les plaques de gel a les carreteres i als carrers dels pobles siguin un dels principals problemes a combatre. Les baixes temperatures originen plaques de gel a la calçada i el vent hi arrossega la neu.

Una flota de màquines llevaneu s'encarreguen, des d'abans de les sis del matí d'aquest dimarts, de repartir potassa per totes les vies i deixar-les transitables per la circulació del transport escolar i altres serveis. Al Pallars Sobirà en un sol dia es reparteixen més de 20 tones de sal en més de 200 quilòmetres de carreteres. El vent que bufa a la zona tampoc ajuda a mantenir netes les carreteres i ha obligat a tancar el port de la Bonaigua per perill d'allaus.
 
Pel que fa a algunes de les temperatures mínimes registrades aquesta nit són: -18 Espot (2.519 metres), -15,9 Bonaigua (2.266) -17,6 Certascan (2.400), -18,4 Boí (2.535), -0,1 Sort, -4,7 Vielha o -0,5 el Pont de Suert. El vent que bufa fa que la sensació de fred sigui més acusada.


Comentaris

envia el comentari