Catalunya Diari

Més de 6.000 persones a la inauguració de FiraTàrrega

Més de 6.000 persones a la inauguració de FiraTàrrega| Redacció - Fotografia: Fira Tàrrega

 Amb la conferència sobre el Canvi Climàtic que va tenir lloc a Copenhagen el 2009 com a punt de partida, Wired Aerial Theatre elaborà un espectacle multidisciplinar en què els artistes, suspesos en el cel de la nit, malden per controlar el seu món, cada cop més precari, i per minimitzar els efectes de la dràstica catàstrofe ambiental. El muntatge, estrenat en el marc de la Fira, està coproduït per FiraTàrrega. L’espectacle inaugural es podrà tornar a veure divendres, dia 7, a les 22.00 hores, i el diumenge 9, a les 00.00 hores.
 
Dues hores abans, el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va ser l'encarregat d’inaugurar institucionalment la 32a edició de FiraTàrrega, juntament amb l’alcaldessa de Tàrrega i presidenta del Consell d’Administració de la Fira, Rosa Maria Perelló el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i la subdirectora general de l’Institut de les Arts Escèniques i la Música (INAEM) del Ministeri de Cultura, Cristina Santolaria. La Llotja de FiraTàrrega es convertí en el lloc de trobada d’una munió de programadors, companyies i periodistes que no van voler perdre’s l’arrencada oficial de la Fira.
 
Aquesta primera jornada de Fira es va desenvolupar amb normalitat i va tenir el diàleg 'Vine a respondre les preguntes del nord', un diàleg a càrrec d’una cinquantena de professionals del nord i del sud d’Europa sobre la creació, producció i gestió de les arts escèniques, amb l’objectiu de bastir un brou de cultiu sobre futures sinèrgies teatrals entre ambdues regions.
 
Per altra banda, l’afluència de gent es va fer notar als carrers i també a la zona d’acampada, que a les 22.00 hores ja superava els 750 usuaris.


Comentaris

envia el comentari