Catalunya Diari

Més de cinquanta expositors, a l’onzena edició de la Fira del Caçador de Solsona

Més de cinquanta expositors, a l’onzena edició de la Fira del Caçador de Solsona| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 En aquesta onzena edició es preveu que se superin els cinquanta estands dedicats al món cinegètic, l’artesania i els productes naturals. Així mateix, un dels actes principals serà la presentació del projecte ‘Repoblació de conills al Solsonès’. 
 
L’acte de presentació d’aquest dimarts a la Diputació de Lleida ha comptat amb la presència de la diputada Maria Antònia Pubill; el president de la Societat de Caçadors Esportius de Solsona i Comarca, José Luis Retuerto, i el vicepresident tercer del Consell Comarcal del Solsonès, Esteve Algué. Pubill ha destacat que “es tracta d’una fira totalment consolidada que rep el suport de la Diputació, donat que atorga prestigi al territori i genera activitat econòmica. La Fira del Caçador és una manera de visualitzar no només l’activitat esportiva de la caça, sinó també la contribució del manteniment de l’equilibri mediambiental”.   
 
El vicepresident tercer del Consell Comarcal del Solsonès ha reivindicat la “tradició i gran tasca dels caçadors encara que, molts cops, es trobi en entredit per alguns sectors. La seva intervenció és primordial en el manteniment i la protecció dels camps de cultiu, com ho és també en la prevenció d’accidents de circulació”.
 
Retuerto ha defensat el treball dels caçadors i de la societat que presideix explicant que “aquest esport no ha d’estar mal vist, ja que ajuda a que animals com els cabirols, els porcs senglars o els cérvols no destrueixin els camps”. De la mateixa manera, ha destacat que el projecte de repoblació de conills al Solsonès “és un pla pioner, no perquè no s’hagi fet mai en altres llocs, sinó pel gran èxit que està tenint la feina endegada des del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya en una reserva d’unes 350 hectàrees”. 
 
La Fira del Caçador va organitzar el passat 15 de maig, dia de Sant Isidre, un acte previ que va consistir en un debat sobre la modernització de la gestió Cinegètica. Per aquest cap de setmana, tal i com ha explicat Retuerto, estan previstes diferents activitats, com un concurs de botifarra, el ja tradicional sopar de caçadors de diumenge al vespre, tir al plat, simulacres de caça i també es podran contemplar exemplars de caça major i menor.


Comentaris

envia el comentari